Moms-skuffelse fra Vedum

I den nye regjeringens endringer av forslaget til statsbudsjettet er det ingen endelig løsning på anleggsbransjens problemer med å måtte betale merverdiavgift på beløp som ennå ikke er endelig avklart. Det får MEF-sjefen til å reagere.

– Vedums første budsjett er en tapt mulighet for å levere på anleggsbransjens næringspolitiske hjertesak; mva på omtvistet beløp. Det sier administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Julie Brodtkorb.

– Jeg må minne Senterpartiet om at de senest i april fikk med seg Stortinget på at det skulle bli slutt på at landets entreprenører er bank for den rike staten ved tvist om sluttoppgjør. Dette skulle gjelde fra budsjett 2022, lovte de anleggsfolkene våre før valget. Vi forventer at regjeringen holder løftet sitt senest i revideringen av dette budsjettet, for det som kommer nå er ikke godt nok, sier hun.

Annonse