Fon selger Fon

Fon Anlegg AS er solgt. Det svenske investeringsselskapet Storskogen har kjøpt selskapet, som ble etablert for fem år siden.

Entreprenørselskapet Fon Anlegg AS ble etablert i slutten av 2016 av styreleder Jarle Hillestad og daglig leder Carl C. Fon blant aksjonærene.

I løpet av det første driftsåret vokste de fra fem til 18 ansatte. I fjor rundet selskapet 144 millioner i omsetning. 23 av de millionene ble igjen i resultat.

Annonse

Nå har aksjonærene solgt selskapet til det svenske investeringsselskapet Storskogen. Selskapet eier 94 selskaper i diverse bransjer, der Fon er det tredje selskapet i Norge.

Sterk vekst

– Vi er glade over å bli en del av Storskogen, og få en langsiktig og finasiell sterk eier. Vi ser et fortsatt vekstpotensiale fremover. Vi ser frem i mot å utvikle Fon Anlegg til det ledende anleggsfirmaet i Sør-Norge, sier Carl C. Fon i en pressemelding.

Han solgte firmaet med sitt eget navn til NCC i 2011. Selv fortsetter han i samme rolle som daglig leder.

– Jeg er veldig glad for at vi kan offentliggjøre vårt første oppkjøp i Norge siden jeg ble direktør for Storskogen Norge.

Flere oppkjøp på gang

Det sier administrerende direktør Karianne Melleby i Storskogens norske datterselskap til Bygg.no. Og det blir ikke det siste.

– Jeg ser store muligheter for vår ambisjon om å kjøpe veldrevne og lønnsomme små og mellomstore selskap som søker nye eiere i Norge. Fon Anlegg representerer det vi i Storskogen søker: Gode resutat, lokal tilstedeværelse, langsiktige ambisjoner og ikke minst en kompetent og inspirerende ledergruppe, sier hun.