Risas utleieselskap satser stort på lastebil

Rental.one utvider, og satser på utleie av lastebil. Kjøper 80 Mercedes-Benz lastebiler. Både el-biler og dieseldrevne biler. Leveringstiden er temmelig lang.

– Rental.one satser stort. Utvider med 80 nye lastebiler fra Bertel O. Steen.

Det opplyser Bertel O. Steen i en pressemelding.

Annonse

Leveringstiden er noe lengre enn man vanligvis forbinder med denne bransjen. De første 40 bilene oppgis nemlig med levering innen 1. kvartal 2023.

Altså om noe over ett år.

Rental.one

Rental.one ble i 2018 skilt ut som eget utleieselskap av eier Risa. Selskapet «bor sammen med mor», og har hovedkontor på Nærbø på Jæren. Det driver utleie av anleggsmaskiner, biler og utstyr til entreprenører.

Med denne avtalen signaliserer Rental.one et nytt satsningsområde for selskapet, nemlig utleie av lastebiler.

Kontrakten omfatter lastebiler av typen Mercedes-Benz Actros, eActros og Arocs. Bestillingen går på tippbiler for kjøring av masse, krokbiler for containerkjøring, trekkvogner for tippsemi og kranbiler for anleggsarbeid.

Øker og fornyer

– Vi satser friskt fremover og utvider både tjenestetilbudet og kapasiteten på bilparken for å nå ut til nye kundegrupper. Samtidig er det svært viktig for oss å kunne gi eksisterende kunder et større utvalg av maskiner og redskaper, sier daglig leder Kjetil Friestad i Rental.one.

Gjennom denne anskaffelsen vil selskapet øke kapasiteten og fornye bilparken med den mest moderne teknologien som er å oppdrive.

– Dette har stor betydning for kundene våre og er positivt i et miljømessig perspektiv, sier Friestad.

De nye lastebilene blir fordelt i to flåter. Halvparten skal inkluderes i lastebilparken til Risa AS, mens de resterende disponeres av Rental.one. Der er den halvparten også tilgjengelige for andre entreprenører og transportører.

– Det bidrar til å sikre god utnyttelse av bilene og bedre lønnsomhet, sier Friestad.

Derfor ble det Mercedes-Benz

Bertel O. Steen var en av flere tilbydere i anskaffelsesprosessen. Hvorfor ble det Mercedes til slutt?

– Kjøretøyene fra Mercedes-Benz har et svært godt navn i bygg- og anleggsbransjen. Bilene er robuste og holder under krevende forhold. Modellutvalget, moderne teknologi, høy kvalitet og en omfattende serviceavtale gir oss optimal driftssikkerhet og forutsigbar økonomi. Vi opplever at Bertel O. Steen totalt sett hadde det beste tilbudet for oss, sier Friestad i pressemeldingen.

Bertel O. Steen er naturlig nok storfornøyd med den store bestillingen.

– Rental.one er fremoverlente og tør å satse stort. Vi ønsker å bidra til deres suksess gjennom å tilby kjøretøy både med tradisjonelle og elektriske drivlinjer. Deres forretningskonsept innenfor utleie gir andre entreprenører i regionen og ellers i Norge tilgang til nye, moderne kjøretøy uten å måtte binde kapital. Dette er fordelaktig for alle parter. Det vil i tillegg ha en positiv effekt på miljøet, sier daglig leder Jarle Viuls i Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS,

Bertel O. Steen har representert Mercedes-Benz lastebiler og busser siden 1929 og har lang erfaring med produktene. I 2020 etablerte konsernet et eget selskap for å løfte satsingen på nyttekjøretøy ytterligere i organisasjonen.

– Med denne endringen tilrettelegger vi for et enda tettere samarbeid med kundene og et tydeligere ansvar for bilenes «livssyklus» fra ende til ende, sier Viuls.

Rammeavtalen har en varighet til 01.10.2024 med opsjon om forlenges på 2 år. De første 40 bilene skal leveres innen 1. kvartal 2023.