Statsbudsjettet: Dropper MVA-saken

Avtroppende regjering følger ikke opp Stortingets vedtak i MVA-saken. – Ikke til å tro, sier en overrasket og skuffet MEF-sjef Julie Brodtkorb.

Jubelen var stor i april i år, da Fremskrittspartiet fikk flertall i finanskomiteen for forslaget om å endre regelverket.

Endelig kunne entreprenører betale mva-avgift først når omtvistede krav er avklart. Det har både Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og andre bransjeorganisasjoner jobbet for i flere år.

Annonse

I vedtaket ba flertallet på Stortinget regjeringen komme med det lovtekniske grunnlaget snarest, og senest i forbindelse med statsbudsjettet til høsten.

Da den avtroppende regjeringens budsjett ble lagt fram i dag ble imidlertid ikke Stortingets vedtak i mva-saken fulgt opp.

Ryddejobb første dag på post

– Det er ikke til å tro! Jeg er veldig overrasket over at Sanners siste hilsen til dem som bygger landet er at de skal fortsette å være bank for den rike staten når de havner i tvist med byggherre om oppgjør, sier en skuffet administrerende direktør i MEF, Julie Brodtkorb.

– Stortinget har vært krystallklar på at norske entreprenører ikke skal fortsette å betale mva. før de vet hva endelig sluttoppgjør blir. Her får kommende finansminister en ryddejobb første dag på post! Arbeiderpartiet og Senterpartiet var sammen med Fremskrittspartiet dem som lovte anleggsfolk før valget at jobbene deres skal bli tryggere med dem ved roret – nå forventer våre folk at de leverer på valgløftene, sier hun.