Takeuchi-spesialister i vest

Dette er Carl-Petter, Sverre og Mathias i Haugen Maskinservice AS. Takeuchi-spesialistene i Ålesund er EMSGs nyeste forhandler. Her er det en usedvanlig høy andel ingeniørkompetanse i staben.

ÅLESUND: – Jeg fikk sjokk da jeg hørte det. Trodde jeg ville miste muligheten til å selge Takeuchi. Heldigvis gikk det ikke slik.

Det sier Carl-Petter Haugen (27). Han er eier og daglig leder i Haugen Maskinservice i Ålesund.

Annonse

Sammen med seg i bedriften har han mekanikerne Sverre Krohn (26) og Mathias Fjærtoft (26). Nå til sommeren har de også lærling Thomas Boska Slettedal med på laget.

EMS fikk agenturet på Takeuchi

Sjokket Haugen snakker om var den dagen han fikk høre at EMSG Norge AS hadde fått agentur på Takeuchi fra siste årsskifte.

Haugen har siden 2017 vært forhandler for den andre Takeuchi-importøren. Men hans forhold til de japanske maskinene strekker seg lenger tilbake, og Haugen mener selv han har vokst opp med Takeuchi rundt seg.

Glad for forhandleravtale

Derfor var gleden stor da han tidligere i vår kunne undertegne en forhandleravtale med EMSG Norge AS. Et forhold som er «offisielt» fra 1. mai.

– Veldig positivt, og vi har et godt samarbeid. Det er flinke folk i EMSG Norge. De tenker nytt og satser hardt. Kombinert med vår kunnskap spesifikt om Takeuchi blir dette bra, sier Carl-Petter Haugen.

Daglig leder Finn Thrane Johansen i EMSG Norge AS er ikke mindre fornøyd.

Fornøyde kunder

– Vi i EMS har en strategi om å bygge opp et sterkt og godt forhandler nettverk i Norge de neste årene. Haugen Maskinservice ved Carl-Petter og gutta passer godt inn i vår «unge» organisasjon og profil. Spesielt etter at vi fikk agenturet på Takeuchi. Haugen har sterkt fokus på kvalitet og fornøyde kunder. Det samme gjør vi i EMS. Da var valget enkelt for begge parter, sier Johansen.

Selskapet Haugen Maskinservice AS ble etablert i starten av 2016 av Carl-Petter Haugen. Først med skruing på anleggs- og landbruksmaskiner, og salg av brukte traktorer.

Som Takeuchi-forhandler fra 2017 har selskapet solgt 20-30 maskiner i året.

Vestlandet

Selskapet har kunder i et område som strekker seg fra Romsdalsfjorden i nord til Jørpeland i sør. Selskapet holder til på Vegsund ved Ålesund. Her har de lager til maskiner, skuffer, HK-fester og tilter, klare til kjapp levering. Litt trangt om plassen er det, og Haugen er klar til å flytte inn når nye høvelige lokaler dukker opp.

Selv tilbringer Carl-Petter Haugen – «kontordama», som han blir kalt av mekanikerne Sverre Krohn og Mathias Fjærtoft – mye sin våkne tid i telefonen og i bilen.

De reiser rundt med miniverksted i hver sin servicebil. Sverre i den største Sprinteren man kan kjøre på B-førerkort, mens Mathias har en ekstra bokstav i førerkortet og koser seg i en Mercedes-Benz Atego med fullt utstyrt verksted i skapet bakpå.

Ingeniør

Haugen Maskinservice AS har en usedvanlig høy andel ingeniørkunnskap i staben. Sverre er utdannet bygningsingeniør, og har jobbet med offshore konstruksjoner. Mathias mangler et halvt år på maskiningeniørutdannelse.

Begge trives med hverdagen med å skru på anleggsmaskiner.

Dagene går for begge med i en kombinasjon av reparasjoner og sakkyndig kontroll ute hos kunder, og klargjøring av nye maskiner hjemme på verkstedet.

Så snart Ørsta videregående skole slipper elevene ut på sommerbeite kommer også fjerdemann i arbeid, lærling Thomas Boska Slettedal.

Thomas har allerede blitt godt kjent med bedriften og kundene gjennom utplassering. Carl-Petter og gutta gleder seg til å få ham med seg på fulltid.

F.v. Sverre Krohn, Carl-Petter Haugen og Mathias Fjærtoft i Haugen Maskinservice AS. (Foto: Jørn Søderholm)

– Siden dere er forhandler for EMS, kommer dere også til å selge Hyundai større maskiner?

– Vi har hovedfokus på Takeuchi. Det er de maskinene vi kan best. Om kundene vil kjøpe Hyundai, så løser vi det også. Vi har mye med større maskiner å gjøre. Takeuchi leverer maskiner opp til 15 tonn, sier Carl-Petter Haugen og peker ut gjennom vinduet.

Der står en velutstyrt Takeuchi 15-tonner beltegraver demomaskin.