Det blir Agroteknikk-messe til høsten

Til høsten kan vi møtes på messer igjen, ser det ut til. Agroteknikk inviterer til messe med traktorer og redskap i november.

– Vanvittig god beskjed å få. Nå blir det messe! Vi møtes på Agroteknikk.

Det sier Trond Andersen i en pressemelding. Han er salgsdirektør i Norges Varemesse og prosjektleder for traktor- og landbruksmessen Agroteknikk.

Annonse

Messer gjenåpnes

Rett før pinsen kom gladmeldingen fra myndighetene: Vare- og handelsmesser gjenåpnes. Med det ligger alt til rette for at Agroteknikk arrangeres som planlagt.

Nå behandles varemesser på lik linje som handelsnæringen. Det betyr i praksis at messene er åpne så lenge kjøpesentrene er det.

På Agroteknikk kan du oppleve det nyeste innen traktorer og landbruksrelaterte maskiner og utstyr, få faglig inspirasjon og møte landbruksnæringen. Her får du se siste nytt fra en bransje som ønsker å fortsette med produksjon av råvarer og mat i verdensklasse.

Jubelen hos både Norges Varemesse, arrangøren Traktor- og landbruksmaskinimportørenes forening (TLIF) og formodentlig hos andre messearrangører stod i taket når beskjeden om gjenåpning fra myndighetene kom i midten av mai.

Fullbooket utstilling

– Dette var en vanvittig god beskjed å få. Nå er det lenge side forrige messe. Vi merker at det er en enorm interesse. Messen er allerede fylt opp med utstillere, og vi forventer også veldig mange besøkende. Nå har vi fått den forutsigbarheten vi trenger, og er veldig klar for å åpne dørene, sier Trond Andersen.

Samtidig som regjeringen lanserte gjenåpningen av vare- og handelsmesser, ble det stilt krav til smittevernet på arrangementene. Disse handler blant annet om én meters avstand mellom besøkende, god hygiene, forhåndskjøpt billett og vakthold om nødvendig. Agroteknikk støtter kravene til smittevern.

– Vi er helt enig i kravene som stilles, og er godt forberedt på å gjennomføre tiltakene. Messen avholdes hos Norges Varemesse. Der har vi 40 000 kvadrat og de fasilitetene som trengs for en trygg gjennomføring. I tillegg har lagd en smittevernsveileder sammen med Standard Norge. Nå blir det messe, og det skal bli både trygt og med høyt faglig utbytte, sier Andersen.

Tone L. Grøstad, direktør Maskingrossisternes Forening (t.v.) og Trond Andersen, kundedirektør Norges Varemesse

Tone L. Grøstad er direktør Maskingrossisternes Forening, som arrangerer Vei og Anlegg. Trond Andersen i Norges Varemesse er prosjektleder for Agroteknikk 2021. (Foto: MGF)

I midten februar 2022 er det klart for neste maskintreff på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Da åpner dørene for Vei og Anlegg. Etter mange år som utendørsmesse på Hellerudsletta flytter Norges største maskinmesse innendørs. Den skulle etter planen vært arrangert nå i mai. Men av årsaker vi alle kjenner godt til er Vei og Anlegg flyttet til februar 2022.