Traktorskjær for de største og sterkeste

Én meter utkastvinge, opptil tre meter bredt og veier 760 kilo. Lilleseth Kjetting lanserer nytt traktorskjær for de største og sterkeste traktorene.

– Et kraftig proffskjær med høy kapasitet. Dette er for store og robuste traktorer, sier Lilleseth Kjetting AS.

Der i gården driver de med mer enn kjetting. Deriblant med redskaper. Nå har de akkurat lansert traktorskjæret du ser på bildene i denne artikkelen.

Annonse

«Proffskjær» kaller de det. Traktorskjæret fra Lilleseth er et kraftig skjær for store og kraftige traktorer.

Tungt traktorskjær

– Et av de aller tyngste proff skjærene som leveres på markedet. Det utfyller eksisterende produktportefølje med snøskjær for det profesjonelle markedet, sier daglig leder Knut A. Lilleseth i Lilleseth Kjetting AS.

Traktorskjæret er spesielt designet for stor kapasitet og høyt utkast. Høyre side av skjærebladet har en utkastervinge på 100 centimeter. Traktorskjæret vendes hydraulisk og kan lett omstilles fra sleping til rygging.

– Sjokkventiler reduserer faren for skader på utstyret og leveres som ekstrautstyr, sier Audun Aaserud. Han er produktansvarlig for snøskjærene hos Lilleseth Kjetting AS.

Fakta: Lilleseth proffskjær L275 & L300

 • Snø- og planeringsskjær for traktor.
 • 73 cm bladhøyde, 100cm opphøyning
 • Leveres med trepunktfeste, triangel eller HMV
 • Kan hydraulisk sideforskyves inntil 28,5 grader og vendes rundt fra førerplass.
 • Trinnløs mekanisk regulering av 6.00.9 hjul med skrudde felger.
 • Vendbart hardox 450 glatt slitestål med standard inndeling ihht Statens vegvesen.
 • Kraftig konstruksjon med høy egenvekt: 763 kg
 • Sandblåst og lakkert med tokomponent lakk
 • Smørenippeler på alle bevegelig deler.
 • Tilgjengelig i to arbeidsbredder: 275 cm og 300 cm
 • Toveis sikkerhetsventil til skjæreblad m/akkumulator kan bestilles.

Testet i skogen

Skjæret har blitt kjørt på test denne vinteren. Testsjåfør Svein Arild Straume i Straume skog har vært sentra i utprøvingen. Han er i følge pressemeldingen fra Lilleseth meget fornøyd.

Bildene viser skjæret i bruk av testsjåfør, Svein Arild Straume i Straume skog.

– Skjæret fungerer utrolig godt. Digger godt på vegen og kaster snøen godt. Det er robust bygget, og servicevennlig med tanke på smøring med fett. Skjæret fungerer også veldig godt å rygge med. For eksempel når man skal legge ut brøytekanter og rydde parkeringsplasser eller veikryss, sier Straume.

De første skjærene er i første omgang å finne hos utvalgte Akershus Traktor-forhandlere rundt om i landet.

– Dette skjæret er ekstra givende å få ut i markedet. Det er utviklet spesielt med bakgrunn i våre forhandlerne sine tilbakemeldinger. Her har vi laget akkurat den funksjonaliteten, kapasiteten og finishen som har blitt etterspurt. Et tett samarbeid i markedet gir alltid de beste resultatene, sier en entusiastisk salgssjef Stian Østerhaug hos Lilleseth.

Proffskjæret lanseres i uke 6. Da arrangerer Lilleseth en «vinteruke» i samarbeid med deres største forhandlere.

Lilleseth har levert redskaper på det norske markedet siden 1998. Produktutvalget vokser stadig, og inkluderer i dag blant annet veiskraper, skuffer, pallegafler, skjær, vikplog, gripeklo, tømmerklo, hurtigrammer, gaffelforlenger, gaffelkran og hengere.