Multimaskin AS overtar Multihog redskapsbærere

Dette er en Multihog, en midjestyrt redskapsbærer fra Irland. Multimaskin AS har akkurat overtatt eneretten for disse på det norske markedet.

Multimaskin AS og Multihog Ltd har nylig signert avtale om import av Multihog redskapsbærere og redskaper.

Multimaskin har fra nå enerett for merket på det norske markedet.

Annonse

Det forteller selskapet i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyde med å få import- og forhandleransvaret for Multihog her i Norge. Med Multihog i porteføljen styrkes vår konkurransekraft ovenfor våre kjerneområder ytterligere, sier salgssjef Ole Kristian Svads hos Multimaskin.

Multihog redskapsbærer

I fjor fortalte selskapet Arstec AS om sitt da nylig signerte agentur på det irske merket. Nå er det altså Multimaskin som skal ta stafettpinnen videre.

Multihog ble etablert i 2008 og holder til i Dundalk, Irland.

– Med et stort utvalg av redskaper, som blant annet feiemaskin, snøfreser, gressklipp, høytrykksvasker, lasteplan med tipp, saltspreder eller termisk ugrasbekjemper er Multihog ideell for kommuner og entreprenører innen veivedlikehold, eiendomsanlegg og eksempelvis flyplasser. For å nevne noen. Multihogs konsept og slagord er «One Machine – One Operator – Endless Applications». Det lever opp til ved å tilby et stort utvalg av redskaper til sine redskapsbærere, sier Multimaskin i pressemeldingen.

Multihog flyttet i 2017 produksjonen til et ni mål stort produksjonsanlegg i Dundalk. Herfra eksporteres redskapsbærere til 28 land over hele verden.

Kantklipper – og alt mulig annet

Multihog ble opprinnelig designet som en kantklipper. I dag har den utviklet seg til en serie avanserte redskapsbærere med utallige bruksområder.

– Multihogs forskning- og utviklingsavdelingen jobber konstant for å videreutvikle både maskin og redskaper. Drivkraften og entusiasmen er forankret i firmaets ledelse; grunnleggeren Jim McAdam og Gerry McHugh. De har til sammen mer enn 70 års erfaring fra maskinindustrien. Deres mål fra dag én har vært å skape et eksepsjonelt produkt, sier Ole Kristian Svads.

Multihog redskapsbærere. (Foto: Produsenten)

De lager redskapsbærere i fire forskjellige modeller, med motorstørrelser fra 55 til 120 HK.

  • Multihog CL, rimeligste modell. 55 eller 75 hk, steg 4 uten partikkelfilter. Smal maskin med kort svingradius og god sikt. Proporsjonal mini joystick for hydraulisk kontroll av redskap. Toppmontering bak for redskaper og trepunktsfeste.
  • Multihog CX, den minste modellen. 55 eller 75 hk, steg 4 uten partikkelfilter. Permanent firehjulsdrift, og en helårsmaskin for ulike driftsoppgaver. Joystick-styring av redskap. Trepunktsfeste CAT 0, 1 og 2. Tillatt totalvekt 3500 kg.
  • Multihog MH, større maskin til brukere med stramt budsjett. 75 hk. Romslig hytte med god sikt. Joystick-styring av redskap. Hydraulisk kraftuttak som leverer 120 liter/min. på opptil 350 bar. Frontplate med opptil 1800 kg løftekapasitet. Totalvekt på 6000 kg tillater tunge redskap foran og bak.
  • Multihog MX, den største og kraftigste modellen. 120 hk. Helårsmaskin for driftsoppgaver. Tre ulike hyttestørrelser, klimaanlegg og god sikt. Lavt støynivå. Joystick-styring av redskap. Totalvekt på 7000 kg tillater tunge redskap foran og bak.

Et par promovideoer til slutt:

Gjennomgang av CX.

Multihog automatisk kantklipper