Ny redskapsbærer fra Irland

Irske Multihog redskapsbærere kommer nå til Norge. Kompakte, traktorregistrerte maskiner i størrelse 2-4 tonn som leverer opptil 120 liter/minutt i hydraulikk og kjører 40 km/t.

Irske Multihog redskapsbærere er nå lansert i Norge, gjennom Arstec AS. De første modellene ble demonstrert under Miljø & Teknikk på Lillestrøm tidligere i år.

– En maskin med høy fleksibilitet og styrke under mottoet «én maskin – én fører og uendelige muligheter», sier produktansvarlig Bjørn Helge Sivertsen i en pressemelding fra Arstec.

Annonse

Størrelse og hydraulikk

Multihog - Bjørn Helge Sivertsen

ENKELT: – Bredt bruksområde og enkel av- og påkobling av utstyr på Multihog, sier Bjørn Helge Sivertsen i Arstec AS. (Foto: Leverandøren)

I tillegg til at maskinene kan brukes til alt redskapsbærere kan brukes til, spesielt innenfor drift, understreker Sivertsen at produsenten er lydhør for ønsker om tilbehør. Multihog er tilgjengelig i størrelser fra 1,9 til 3,5 tonn, med en hydraulisk kapasitet på 90-120 liter/minutt.

– Det er raskt og enkelt å bytte redskap. Derfor er den så anvendelig, mener Sivertsen.

En anleggsgartner i Bergen benytter Multihog til å utføre kommunaltekniske oppdrag med klipping av plener og hekker om sommeren, og kjører to skift på Flesland flyplass på vinteren. De irske maskinene brukes også på en rekke flyplasser rundt omkring i Europa blant annet i Wien, Bucuresti, på Gatwick i London og Bristol.

I Norge registreres maskinene som traktor, og kjøres uten maskinførerbevis. Topphastighet 40 km/t.

Foreløpig leveres Multihog med dieselmotor, og en elektrisk versjon er under vurdering og utvikling.
– Foreløpig er ladetid og kapasitet en utfordring. Spesielt for selskaper som kjører to skift og transporterer traktoren over lengre avstander. Med el-traktorer blir det i første omgang trolig nødvendig å gå til anskaffelse av to maskiner for å utføre samme mengde oppdrag som en diesel-variant, mener Ciaran Gogarty. Han er salgsrepresentant for Multihog i Skandinavia.

Gogarty ser på Skandinavia som et spennende marked, men også et marked med tøff konkurranse. Foreløpig er Tyskland det største markedet for Multihog. Selskapet og merket ble etablert i 2008, av to karer med til sammen 60 års fartstid innen maskin.

Arstec jobber nå med å bygge opp et godt serviceapparat rundt om i landet, og vil knytte til seg aktører som kan ta seg av service og vedlikehold av utstyret.