Gir ansatte penger til å handle lokalt

Julebordet utgår. I stedet gir dette selskapet sine 85 ansatte en tusenlapp hver – og beskjed om å bruke den til å handle lokalt.

Covid-19-pandemien minner oss om hvor viktig hver enkelt arbeidsplass er for verdiskapningen i samfunnet.

– Dette blir tydeliggjort i år som julebordene må avlyses, sier Morten Dahl.

Annonse

Han er salgs- og markedssjef i Utleiesenteret. De gir medarbeiderne gavekort i stedet for julebord og ber dem bruke pengene lokalt.

Utleiesenteret driver virksomhet over store deler av Østlandet med utgangspunkt i de lokale avdelingene i Kongsberg, Drammen, Oslo og på Gardermoen.

Julebord avlyst

– Hvert år arrangerer vi julebord avdelingsvis. I år fører pandemien til at alle julebord dessverre må avlyses. I stedet for å spare pengene, har vi valgt å gi hver ansatt et gavekort på tusen kroner. Enda viktigere er oppfordringen vi sender med på veien: Bruk gavekortet lokalt, sier Morten Dahl.

Salgs- og markedssjefen opplyser at Utleiesenteret merker konsekvensene av pandemien. Han erkjenner at mange andre virksomheter har det mye mer krevende, for eksempel de bedriftene som har vært tvunget til å stenge helt eller delvis.

– Vi er alle avhengig av at det er aktivitet i samfunnet. For oss er bygg- og anleggsbransjen spesielt viktig, og aktiviteten er ganske god. Da er det vår tur til å bidra. Når julebordet må kuttes, er det ikke naturlig å spare pengene. Vi bruker dem, og vi oppfordrer våre medarbeidere til å handle på de stedene vi driver vår virksomhet. Det er jo der våre 87 medarbeidere bor og det er der de er avhengig av at det blir opprettholdt aktivitet, sier Dahl.

I vår gjorde Gjerdalen Entreprenør AS på Innlandet et lignende grep. Ser vi flere som gjør noe tilsvarende nå som julebordsesongen for det meste er avlyst…?

Utleiesenteret AS, som har hovedkontor i Drammen, og avdelinger i Kongsberg, Oslo og på Gardermoen, er en av de største aktørene innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet med 85 ansatte og nærmere 400 millioner kroner i omsetning. Konsernet har i dag over 1000 lifter og 500 anleggsmaskiner til utleie.