Geminor får forlenget kontrakter i Vestlandsanbudet

Gjenvinningsaktøren Geminor har nå forlenget kontraktene med tre interkommunale avfallsselskaper i det såkalte Vestlandsanbudet. Rundt 30 000 tonn avfall skal håndteres og leveres til energigjenvinning over de neste fem årene.

HAUGESUND: Etter en samlet offentlig anbudsprosess har gjenvinningsaktøren Geminor forlenget sine avtaler med tre av de større interkommunale avfallsselskap på Vestlandet.

Med oppstart fra april 2021 skal Geminor håndtere og transportere avfall for disse selskapene:

Annonse
  • Haugaland Interkommunale Miljøverk AS (HIM). 10 000 tonn pr år.
  • Sunnhordland Interkommunale Miljøverk IKS (SIM). 13 000 tonn pr år.
  • Sogn Interkommunale miljø- og avfallsselskap (SIMAS). 7 000 tonn pr år.

Avtalene har en varighet på fem år med opsjon på ytterligere to år, melder Geminor.

Strategisk kontrakt

Geminor har hatt kontrakter med selskapene siden 2014, og er godt fornøyd med å få disse forlenget.

Det forteller Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.

Kjetil Hausken, Geminor.

– Vi er svært glade for å få fornyet tillit med de tre større interkommunale selskapene i Vestlandsanbudet. Langsiktighet er noe vi verdsetter høyt, og dette er strategisk gode kontrakter fordi de sikrer og stabiliserer porteføljen vår i Norge, sier Hausken i en pressemelding.

Brenning til varme

Kontraktene innebærer i hovedsak godt sortert husholdningsavfall uten matavfall. Det egner seg godt som brensel ved energigjenvinning for produksjon av varme og elektrisitet.

AvfallslagerGeminor har også sikret seg returtransport for samarbeidspartnere på logistikk. Borregaard sitt anlegg i Sarpsborg er en viktig mottaker for avfallet.

– Vi vil også fordele volumene til andre mottakere både i Norge og Sverige, sier Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.