Mesta innfører felles flåtestyring på lastebil og maskin

Mesta vil få mer ut av sine lastebiler og anleggsmaskiner. Har signert avtale om bruk av Linx, et skybasert system for flåtestyring og prosjektstøtte.

– Mesta og Cognia har signert en avtale om bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

Det opplyser lastebilforhandleren Volmax i en pressemelding.

Annonse

Cognia-konsernet eier blant annet Volmax og Cognia Technology, der sistnevnte leverer flåtestyringsplattformen Linx.

Utslipp og forbruk

Mesta tar i bruk skybaserte Linx for å optimalisere forvaltning og bruk av kjøretøy og anleggsmaskiner. Sentrale fokusområder vil være CO2-utslipp/energiforbruk, og en dypere innsikt i kostnadene knyttet til virksomhetens utstyrsflåte.

Leveransene vil bli håndtert med system fra Cognia Technology og hjelp til implementering og bruk fra Cognia Services.

Linx er en skybasert digital plattform for drift av en flåte av maskiner og lastebiler. Systemet skal kunne gi høyere utnyttelse av kapasitet, lavere drivstofforbruk, reduserte miljøutslipp og større fokus på sikkerhet.

– Linx til at anleggs- og transportbransjen blir mer bærekraftig både miljømessig og økonomisk, sier Volmax i pressemeldingen.

Fungerer på alle merker

Løsningen er merkenøytral, og fungerer både på kjøretøy og anleggsmaskiner. Brukerne får tilgang via PC, nettbrett eller smarttelefon. Linx krever ikke installasjon av hardware i kjøretøy eller maskin.

KJØPERE: Runar Nilssen (t.v.) er IT-sjef og Jan Aasekjær er maskinsjef i Mesta.

– Innovasjon og digitalisering er satsningsområder i Mesta. Avtalen med Cognia er et ledd i digitaliseringsstrategien i konsernet. God utstyrsdata og -forvaltning er viktig både i bærekrafts arbeidet i Mesta, og for å sikre konkurransekraft i et krevende marked», sier IT-sjef Runar Nilssen i Mesta i pressemeldingen.

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner, i tillegg til noen tusen mindre enheter.

Maskinsjef Jan Aasekjær i Mesta forteller i den samme pressemeldingen at selskapet er helt avhengig av en løsning som bidrar til god oversikt sentralt over den totale utstyrsparken.

Optimal utnytting

– Da får man utnyttet materiellet optimalt. Blant annet med hensyn til serviceavtaler, alder, energiforbruk og utslipp, sier han.

Cognia Technology og Cognia Services sier seg svært stolte over å ha inngått et innovativt partnerskap som dette med Mesta.

(cognia) SELGERE: Kim Finkenhagen (t.v.) er direktør i Cognia Technology, Andreas Flognfeldt er direktør i Cognia Services.

– Kombinasjonen av vår digitale plattform Linx, og våre rådgivere innenfor endringsprosesser, vil bidra til å styrke Mesta sin posisjon i de kommende årene, sier Kim Finkenhagen og Andreas Flognfeldt.
De er henholdsvis direktør for digital utvikling i Cognia Technology og direktør i Cognia Services.