Førde-entreprenør engasjerer AF som UUE på vindpark i Odalen

Entreprenørservice AS i Førde bygger vindpark i Nord-Odal. Har engasjert AF som UE til vegbygging og grunnarbeider. Implenia er HE på vindkraftprosjektet i Odalen.

JR Anlegg AS har inngått kontrakt med Entreprenørservice AS fra Førde om utførelse av vegbygging og grunnarbeider for Songkjølen og Engerfjellet vindpark i Odalen.

Det melder AF Gruppen i en pressemelding.

Annonse

JR Anlegg AS het tidligere Johan Rognerud AS.

Godt start på prosjektet

Kontrakten har en estimert verdi på MNOK 100-150. Arbeidene forventes avsluttet sommeren 2021.

– Vi er svært tilfredse med å inngå denne kontrakten. Siden i sommer har vi jobbet tett sammen med kunden og har fått en god start på prosjektet. Dette samarbeidet ser vi frem til å fortsette, sier Arild Moe, konserndirektør Anlegg i AF Gruppen.

Arbeidene på prosjektet er godt i gang. Avtalen mellom utbygger Akershus Energi og hovedentreprenør Implenia ble signert i juni.

HE-kontrakt på 400 millioner

Kontrakten har en verdi på nærmere 400 millioner kroner. Arbeidene omfatter utbedring av eksisterende veier og bygging av nye samt fundamentering av turbinene.

– Vi er trygge på at Implenia vil utføre arbeidet på Songkjølen og Engerfjellet på den aller beste måte og sørge for at prosjektet er vel i havn i løpet av 2021, sier Emil Orderud. Han er direktør for Akershus Energi Vind og daglig leder av Odal Vindkraftverk.

– Dette prosjektet er et veldig spennende oppdrag. Vi er veldig glade for at vi skal være med på å bygge vindkraftparken på Songkjølen og Engerfjellet. Vi er også opptatt av å bruke lokale underleverandører der det er mulig, sier Audun Aaland i en artikkel hos Akershus Energi. Han er administrerende direktør i Implenia Norge.