Aarsleff kjøper Sør-Norsk Boring

Det danske Aarsleff-konsernet kjøper seg større i Norge. Kjøper hele brønn- og spesialboreselskapet Sør-Norsk Boring. – Gjør oss sterkere, sier grunnlegger og selger Hans Vetle Sjørholt.

– Sør-Norsk Boring blir en del av Aarsleff-konsernet. Vi går inn i Aarsleff-konsernet for å sikre en enda sterkere markedsposisjon. Selskapet blir nå en del av et solid internasjonalt entreprenørkonsern.

Det opplyser Sør-Norsk Boring AS i en pressemelding.

Annonse

Fra 2. juli 2020 vil Aarsleffs Ground Engineering overta aksjene i Sør-Norsk Boring AS.

Selskapet blir dermed integrert i Aarsleff-konsernet. Fra før er blant annet norske Olimb Rørfornying med i konsernet.

Sterkere innen fundamentering

Oppkjøpet av Sør-Norsk Boring AS gjennomføres for å styrke begge selskapene innen fundamentering på det norske markedet.

– Jeg er helt sikker på at dette styrker Sør-Norsk Borings allerede sterke posisjon. Hvis ikke hadde jeg ikke gjort det, understreker grunnlegger og tidligere eier Hans Vetle Sjørholt.

– Tusen takk, sier Hans Vetle Sjørholt til utdanningsminister Jan Tore Sanner. Terje Eikevold (nærmest) og Håvard Almås i MEF (bak). (Foto: jørn Søderholm)

Han blir fortsatt med på laget, for å være med på å ta Sør-Norsk Boring videre. Sjørholt fortsetter i ledelsen og som aktivt styremedlem i Sør-Norsk Boring AS.

Beholder egen merkevare

Også den eksisterende organisasjonen med Lars Oddvar Aulesjord som daglig leder i spissen, vil fortsatt være tilknyttet selskapet.

Sør-Norsk Boring AS beholder sin egen merkevare slik i dag. I tillegg vil Aarsleffs eksisterende fundamenteringsvirksomhet Aarsleff Norge AS videreføres fra Sør-Norsk Boring AS ved Ulefoss.

Dette trygger de 50 arbeidsplassene i Nome og sikrer videre utvikling av selskapet.

– Når Sør-Norsk Boring blir en del av Aarsleff skjer det etter nøye overveielser. Med Sør-Norsk Boring får vi tilført spisskompetanse innen boring i fjell og energiboring. Kombinert med Aarsleff-gruppens kompetanse innen egenproduserte betongpeler, spuntvegger og borede peler i store dimensjoner, vil dette styrke vår markedsposisjon i Norge og resten av Skandinavia, sier Stig Weis.

Han er avdelingsdirektør i Aarsleff Ground Engineering.

Kalkulasjon og synergi

Videreførelsen av Aarsleffs eksisterende virksomhet i Norge i samarbeide med Sør-Norsk Boring vil blant annet bidra til å styrke kalkulasjons-organisasjonen og sikre synergieffekter mellom Sør-Norsk Boring og Aarsleff.

Hans Vetle Sjørholt eier verksted og kontorer 100 prosent, med langsiktig leieavtale med selskapet.

Sør-Norsk Boring har drevet med boring og løsninger for fundamentering i over 20 år. Med base i Nome kommune i Telemark er Sør-Norsk Boring i dag et av de ledende spesialfirma innen boretekniske løsninger i Norge.

Selskapet utfører oppgaver for store utbyggere, små og mellomstore norske selskaper og offentlige byggherrer. Selskapet sysselsetter cirka 50 ansatte og omsatte i 2019 for 155 millioner kroner.

Dansk entreprenør

Aarsleff er et dansk entreprenørkonsern med spesialitet i planlegging og gjennomføring av store prosjekter innenfor infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi og bygninger. Konsernet har base i Danmark, og jobber over det meste av verden.

Innenfor fundamenteringssegmentet har Aarsleff selskaper i Danmark, Sverige, Polen, Tyskland, England og Norge. Aarsleff er børsnotert i København og oppnådde siste år en omsetning på
13,5 milliarder kroner. 31 prosent av det i utlandet. Konsernet sysselsetter 6.800 medarbeidere, fordelt på det danske morselskap og på datterselskapene i inn- og utland.