Vil bli størst på utleie av knuse- og sikteverk

Leie eller kjøpe? Mineralteknikk går høyt på banen, sammen med TerexFinlay. Vil bli størst i Norge på utleie av knuseverk, sikteverk og stackere.

Mineralteknikk AS vil – sammen med maskinleverandør TerexFinlay – bli størst i Norge på antall maskiner i drift. Den ubeskjedne ambisjonen framgår av en pressemelding fra Mineralteknikk AS.

TerexFinlay er i dag verdens største leverandør av knuse og sikteverk, med over 9000 maskiner levert verden over. TerexFinlay er allerede tungt inne med utleie andre steder i verden. Selskapet satser hardt sentralt med utleie av maskiner, og støtter opp med gunstige finaniseringsordninger i bakhånd til forhandlerene.

Annonse

Innfører utleie av TerexFinlay

– Nå er tiden kommet til Norge, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø hos Mineralteknikk AS.

Han mener det er en god løsning for knuserbrukere, som får anledning til å prøve maskinene i leieperioden.

–Så kan de videre avgjøre om de ønsker å kjøpe den etter perioden, eller ta ut ny maskin i ny leieperiode. Mangejobber på prosjekter, og vil av og til ha maskinene kun i prosjektperioden. Det sparer og kundene for likviditet, sier Øvstebø i pressemeldingen.

Overtok agentur

Mineralteknikk AS overtok agenturet på TerexFinlay etter Bulder i fjor vår. Selskapet har solgt flere maskiner etter dette, og har også fått de første maskinene ut i utleie.

Inspirasjonen til utleiesatsingen kommer primært fra Storbritannia. Der opererer både TerexFinlay og andre aktører i betydelig større grad enn i Norge med utleie av utstyr.

Arne Kenneth Øvstebø, Mineralteknikk AS. (Foto: Eget)

– Nesten bare utleie. TerexFinlay leier ut maskiner på kort og lang sikt. Ofte overtar kundene maskinene, eller leverer tilbake etter en periode, sier Øvstebø til Anleggsmaskinen.

Åpent knuse- og siktemarked

Han peker på at det norske sikte- og knusesegmentet er åpent, med det han mener er gode forutsetninger for å lykkes med utleie.

TerexFinlay vil bidra til å innføre et større leieinnslag, og går blant annet inn med det Øvstebø kaller gode finansieringsordninger. All utleie og andre forretningsmessige forhold foregår med Mineralteknikk AS. Selv mener Øvstebø at TerexFinlays system for maskinovervåking er en viktig faktor for å lykkes med utleie.

Oversikt med T-link

Einar Øvstebø fra Mineralteknikk AS står foran en TerexFinlay konknuser, og viser hvordan maskinene styres fra nettbrett. (Foto: Mineralteknikk AS).

Satelittovervåkingen gjør det lett å se hvor maskinene er, hva de har gått av timer og andre forhold ved dem.

TerexFinlays system for maskinovervåking er satelittbasert, og kalles T-link. Mineralteknikk har allerede dette satellitt overvåkningssystemet inkludert i syv år for hver maskin.

– Vi ser hvor enkelt alt blir. Oversikt og ikke minst kontroll. Det kommer til å bli mer og mer viktig for kundene våre å holde kontroll på maskinene. Også for oss, når det blir enklere for oss å hjelpe og støtte opp kundene våre. Vi kan se når det nærmer seg service eller mantelskift. Både vi, kunden og fabrikken har tilgang til maskinene. T-link gjør og at vi kan sette opp en ramme maskinen kan jobbe innenfor, sier han i pressemeldingen.

Et kommende system ved navn OMNI skal gjøre det enklere og mer oversiktlig for bruker å kontrollere og styre maskiner internt på produksjonsstedet.

Mineralteknikk er nå etablert på Ålgård utenfor Stavanger, i Trondheim og i Holmestrand.