Mineralteknikk overtar Terex Finlay i Norge

Mineralteknikk AS vokser videre. Overtar det norske agenturet på Terex Finlay.

– Det er et høydepunkt for vår bedrift å overta eneretten til salg og distribusjon av Terex Finlay-produkter i Norge, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i en pressemelding fra Mineralteknikk AS.

 Terex Finlay dual power

Oppsett av Terex Finlay dual power utstyr. (Foto: Leverandøren)

Selskapet overtar det norske agenturet på Terex Finlay etter Bulder AS. Terex Finlay har et sterkt omdømme i bransjen innen mobil knusing og sortering, og er en av de største leverandørene i verden. Terex Finlay har utviklet og produsert et omfattende utvalg med mobile knusere, sikter og gjenvinningsmaskiner i 60 år.

Annonse

Hard stein

Terex Finlay har levert maskiner til det Norske markedet i mange år og er godt kjent for sin høye kvalitet.

– Terex Finlay maskinene er godt bygget for å tåle hard stein. Det er viktig for maskiner som skal operere i det norske markedet og den gode kvaliteten vi har på steinen i Norge. Vi gleder oss til å samarbeide med Terex Finlay, som vil spille en hovedrolle i vår videre satsing, sier Øvstebø.

Med Terex Finlay kan Mineralteknikk AS levere komplette anlegg helt fra grovknuser, finknuser, sikteanlegg og stackere til proffkunden.

Lang erfaring

Mineralteknikk AS har over 20 års erfaring fra bransjen. Hovedkontoret ligger på Ålgård utenfor Stavanger, og Østlandskontoret ligger på Revetal i Vestfold.

– Vi spisser nå fokus og kompetanse mot Terex Finlay og Portafill på mobilt utstyr. Våre eksisterende kunder vil få full oppbacking, deler og service på eksisterende maskiner.

På stasjonære komponenter og anlegg fortsetter vi med Normine som tidligere, opplyser Arne Kenneth Øvstebø.

Terex Finlay hovedleverandør

Tidligere i år ble det kjent at Returteknikk AS – et datterselskap av Mineralteknikk AS – har fått agenturet på Terex Ecotec gjenvinningsmaskiner. Nå blir Terex Finlay en hovedleverandør til Mineralteknikk AS.

– Vi vil fortsette å investere i fremtidig vekst, og satser på videreutdanning av personell for å sikre den beste kompetansen og støtten til våre kunder sier Øvstebø.

Nils Ivar Reiten blir salgssjef for Terex Finlay produktene i Norge.

Terex Finlay ble grunnlagt av John Finlay i 1958. Hovedkontoret med utviklings- og opplæringssenter ligger i Omagh, Nord-Irland.