Terex «sjøsetter» ny serie utstyr til gjenvinning

Terex samler flere merker i en ny serie utstyr for avfall, gjenvinning og biomasse. Returteknikk AS skaffer utstyret til Norge, og akter å gjøre seg synlige i sirkulærøkonomien.

I fjor ble Terex Ecotec lansert som et eget varemerke i Terex-konsernet. Merket er et fellesmerke for Neuson Ecotec og TIM Envipro, og øvrig utstyr innen avfall, gjenvinning og biomassehåndtering.

Norsk enerett

Nå har Returteknikk AS fått enerett til salg og distribusjon av Terex Ecotec produkter i Norge.

Annonse

– Terex Ecotec har et sterkt omdømme og er et selskap med høy fokus på teknologi, service og reservedeler. Det er et høydepunkt for oss å få norsk enerett på dette, sier daglig leder Eirik Enerstvedt i Returteknikk AS.

TIM Envipro maskinene har blitt levert direkte fra fabrikk i Danmark til nå, med atskillige kverner og tromler levert opp gjennom årene.

– Alle Terex Ecotec sine produkter blir produsert i Nord Irland, på samme fabrikk som Terex Finlay og Powerscreen. Terex Ecotec Håndteringsmaskiner er like Fuchs som også er et selskap i Terex Corporation, skriver Returteknikk AS i en pressemelding.

Returteknikk er et datterselskap av Mineralteknikk AS, basert på overtakelsen av L.Bekkelund.

– Nå kan vi tilby våre kunder et en komplett maskinpark for håndtering av avfall. Håndteringsmaskiner, kverner, sikteverk, transportører og kompostvendere. Sammen med asfalt-, betong- og steinknusere fra Mineralteknikk AS skal det gi gode synergieffekter, sier Eirik Enerstvedt i pressemeldingen.