EC-Oil blir kostnadsfri standard

Automatisk hurtigkobling, EC-Oil, blir kostnadsfri standard på Engcons redskapsfester, tiltrotatorer og hydrauliske redskaper.

Våren 2018 kunngjorde Engcon at de innfører det automatiske hurtigkoblingssystemet EC-Oil som en kostnadsfri standard mellom maskinfestet og tiltrotatoren. Dette for å forenkle fra- og tilkobling av tiltrotatoren. En beslutning som ble tatt godt imot i bransjen.  Fra og med april 2019 tilbys også EC-Oil som kostnadsfri standardkobling mellom tiltrotatoren og hydrauliske redskaper. Det skriver Engcon i en pressemelding.

Beslutningen innebærer at gravemaskinføreren ikke lenger trenger å klatre ut av førerhuset for å krangle med skitne, gjenstridige og trykksatte oljekoblinger, verken når han eller hun skal koble redskapet til eller fra tiltrotatoren. Engcon blir dermed den eneste tiltrotatorprodusenten i verden som tilbyr automatiske redskapsfester som kostnadsfri standard, ifølge pressemeldingen.

Annonse

– Under lanseringen i 2018 sa jeg at det var et lite skritt for Engcon, men et kjempeskritt for gravebransjen. Beslutningen ble en suksess! I dag vil jeg påstå at vi har sluttet sirkelen, da vi har hatt EC-Oil-standarden i tankene helt siden de første skissene av den nye generasjonen tiltrotatorer, sier Stig Engström, Engcons grunnlegger og eier.

Trenger ikke forlate hytta

Med et automatisk maskinfeste fra Engcon kan du raskt og komfortabelt koble hydraulikk, strøm og sentralsmøring mellom gravemaskinen og tiltrotatoren, uten å forlate førerhuset. Nå tilbys Engcons kunder kostnadsfritt også automatisk kobling av hydraulikken mellom Engcons tiltrotatorer og Engcons hydrauliske redskaper.

– Med EC-Oil trenger du ikke inngå kompromisser lenger. Koble tiltrotatoren til og fra enkelt og raskt når du trenger det uten å forlate førerhuset. Kombinasjonene er mange, og alt håndteres svært trygt og enkelt, sier Stig Engström.

– Naturlig skritt for oss

Hvis kunden må supplere med ekstra hydraulikkfunksjoner eller ekstra høyt hydraulisk fløde, er Engcons redskapsfester klargjort for ekstra EC-Oil-blokk.

– Det føles utrolig godt å endelig kunne tilby automatiske redskapsfester hele veien som standard til våre sluttkunder. Vår motivasjon er å gi sluttkundene et bedre og sikrere arbeidsmiljø, samtidig som de blir mer effektive og kan tjene mer penger. Det er med andre ord et naturlig skritt for oss som vil effektivisere gravemaskinene ytterligere, sier Stig Engström.

EC-Oil-tilbudet begynner å gjelde fra 1. april 2019 og innebærer i korthet:

Ved samtidig kjøp av et maskinfeste av typen Q-Safe, tiltrotator av modellen EC206 til og med EC233 med Q-Safe-fester, styresystemet DC2 og et valgfritt hydraulisk redskap, får du kostnadsfritt den automatiske oljekoblingen EC-Oil mellom alle delene.

Se også film: https://youtu.be/zv7tlZnIDE8