Helautomatisk EC-Oil redskapsfeste standard hos Engcon

Engcon tar´n helt ut: Innfører EC-Oil redskapsfeste som standard. Automatisk tilkobling av olje, strøm og sentralsmøring på gule tiltrotatorer, uten å betale en krone ekstra.
Godt sig av folk ved Engcons demostand på Vei og anlegg.

Godt sig av folk ved Engcons demostand på Vei og anlegg. (Foto: Engcon)

Rett før portene åpnet på Vei og anlegg sendte Engcon ut denne gladmeldingen:
– Vi innfører sitt automatiske redskapsfestesystem EC-Oil som standard. Det betyr at du ikke lenger trenger å gå ut av førerhuset for å krangle med skitne og gjenstridige koblinger og slanger, sier Engcon i en pressemelding.
Hæ? EC-Oil standard?

«Gratis» automatikk

Jepp. De som kjøper Engcon heretter får nå tilbud om automatisk tilkobling av olje, strøm og sentralsmøring, uten å betale ekstra for det.

– Et lite skritt for Engcon, men et kjempeskritt for gravebransjen. Vi blir med dette den eneste tiltrotatorprodusenten i verden som tilbyr helheten av et unikt system som standard, opplyser Engcon ubeskjedent.

– Hvorfor?

Annonse

– Vi stilte oss spørsmålet: Hvorfor skal du betale ekstra for å få den nyeste, sikreste og mest komfortable teknologien så lenge det ikke koster oss noe ekstra? Vi kom frem til at det er på tide at kunden kostnadsfritt kan få alt innebygd som standard fra oss. Dette er et lite skritt for Engcon, men et kjempeskritt for gravebransjen.

Det sier Stig Engström, Engcons grunnlegger og eier i pressemeldingen.

Størrelser

Fra og med 1. mai 2018 begynte Engcon å tilby maskinfester i størrelsen QS60 med den helautomatiske hydraulikkoblingen EC-Oil, uten ekstra kostnad. Det samme gjelder for selskapets tiltrotatorer med QS60-overdel og styresystemet DC2.

Her inngår nå også EC-Oil-tilkoblingen mot gravemaskinens maskinfeste som standard, uten ekstra kostnader.

EC-Oil som standard på øvrige størrelser, QS45, QS50 og QS70, innføres deretter fortløpende i løpet av året.

– Maskinstyringen er også med i hurtigkoblingen, vel..?

– Vi har 12 ledere som standard. Med vårt CanBus styresystem DC2 er dette tilstrekkelig for å få med GPS. Er det analoge systemer så kreves et blokk nr. 2, og da blir det pristillegg for det, sier Morten Fjeld-Nielsen i Engcon Norge.

Tilbudet om EC-Oil som standardutstyr gjelder kun på maskiner med Engcons eget styresystem.

Med et automatisk redskapsfeste fra Engcon kan føreren koble hydraulikk, strøm og sentralsmøring mellom gravemaskinen og tiltrotatoren uten å gå ut av hytta.

To koblinger

Engcons kostnadsfrie tilbud inneholder en EC-Oil-blokk med to hydraulikkoblinger; en sentralsmøringskobling og en strømkobling – som er alt som trengs for å kunne koble en Engcon-tiltrotator med alle dens finesser.

– En annen stor fordel for kundene er at vi eier hele systemet og dermed tar et helhetsansvar. Én samtale, og en kontakt gir deg din løsning, sier Stig Engström.