Åpnet vinterens store møteplass for anleggsbransjen

Hele 112 utstillere og godt over 1500 deltakere gjør Arctic Entrepreneur til landets største og viktigste arrangementet i sitt slag.

Det var MEFs styreleder Arnstein Repstad som sto for den offisielle åpningen av årets Arctic Entrepreneur tirsdag 22. januar. Han kunne oppsummere et positivt år for anleggsbransjen i Norge, men understreket viktigheten av et nært og godt samarbeid mellom de ulike aktørene i bransjen.

Siden 1981

– Bransjen har kommet sammen på denne måten hvert år siden 1981. Først under navnet «Anleggsdagene», og de siste fem årene under det moderniserte navnet Arctic Entrepreneur. Dette er vinterens store møteplass for anleggsbransjen enten man er entreprenør, leverandør eller oppdragsgiver. Vi kan se tilbake på et fjorår med høy aktivitet i anleggsbransjen. MEF-bedriftene har fornyet ledningsnett, bygd veier, omgjort berg til tunneler, avvirket skog og mye mer, sa han til den fremmøtte forsamlingen.

Annonse

Gjensidig avhengighetsforhold

– Det å ha et godt og konstruktivt forhold mellom leverandørene, de utførende entreprenørene og ikke minst oppdragsgiverne, er et viktig suksesskriterium for oss alle. Det er et gjensidig avhengighetsforhold som må vedlikeholdes, fortsatte han.

– Fremover står vi overfor betydelige utfordringer som kun kan løses av disse partene i fellesskap. Klimautfordringen og de vedtatte målsettingene om å redusere utslippene fra denne bransjen er bare ett tydelig eksempel.

Forutsigbare rammebetingelser

– Vi entreprenører er opptatt av å få jobben gjort. Vi er alltid på vei til neste oppdrag og til neste utfordring. Samtidig er vi i likhet med øvrig næringsliv avhengig av gode og ikke minst forutsigbare rammebetingelser for å få utrettet den samfunnsbyggingen vi skal gjøre, sa Repstad videre.

– Politikere og næringsliv må spille hverandre gode. Det har helt tydelig vokst frem en klar bevissthet blant norske politikere om hvor viktig det er at infrastrukturen vår er moderne, trygg og effektiv.

Høythengende pris

– Vi skal også benytte disse dagene til å gi oss selv en velfortjent klapp på skulderen når vi i morgen kårer Årets lærebedrift. Jeg vet at denne prisen henger høyt, og jeg er glad for at kunnskapsminister Jan Tore Sanner også i år vil stå for overrekkelsen, sa styreleder Repstad.

Programmet

Arctic Entrepreneur arrangeres fra tirsdag til torsdag denne uken – se hele programmet her. Det blir en fyldig rapport fra arrangementet i Anleggsmaskinens papirutgave i februar.