Mjøstårnet vant arkitekturpris i New York

Verdens høyeste trehus er tildelt Gull under prisutdelingen New York Design Awards 2018.

Mjøstårnet, som Anleggsmaskinen skrev en reportasje om tidlig i byggeprosessen,  strekker seg 85,4 meter over bakken i Brumunddal. Nylig fikk bygget øverste utmerkelse under The New York Design Awards. Det er DRIVENxDESIGN Award Programs som står bak utdelingen, og Mjøstårnet fikk Gull i kategorien “Architecture – Mixed Use – International”.

– Utrolig stolte

Mjøstårnet ble nominert av et eget fagpanel, og blir løftet fram som et eksemplarisk prosjekt. Prisen for «Mixed Use» hyller prosjekter som kombinerer design, planlegging, konstruksjon, form og funksjon, sammen med estetikk og materialvalg, ifølge nettsiden til prisutdelingen.

Annonse

– Dette er en stor overraskelse, og framfor alt en stor heder. Det er fantastisk at Mjøstårnet får en slik internasjonal pris og at vi blir lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Verdensrekorden er et resultat av et samspill mellom lokale bedrifter og lokal kompetanse fra Ringsaker som nå leverer i verdensklasse. Å få en slik pris er vi selvsagt utrolig stolte av, sier byggherre Arthur Buchardt.

Prisdryss

AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør, og maskinentreprenøren M. Dobloug AS hadde alle grunnarbeider og utomhusarbeider på prosjektet. Bygget er designet av Voll Arkitekter. Moelven har vært totalunderleverandør, med ansvar for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen, sammen med Sweco.

Forrige uke ble prosjektpartnerne tildelt byggeprisen til Teknisk Ukeblad under Norwegian Tech Awards. The New York Design Award 2018 er av en mer internasjonal karakter.

– Denne prisen er et bevis på at våre høye ambisjoner om bærekraftige løsninger blir lagt merke til verden over. Vi tror på en framtid med stadig mer bruk av tre i høye og komplekse bygg, slik Mjøstårnet er et bevis på. Forhåpentligvis kan denne prisen bidra til å inspirere enda flere til å velge mer tre som byggemateriale, sier Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.