Vinneren møtte Lothepus

Alf Olav Askland fra Sam Eyde vgs. vant Vei og Anleggs skolekonkurranse «Skolemesterskap for arbeidsmaskiner». Pokalen ble overrakt av Leif Einar «Lothepus» Lothe.

Det er første gang Vei og Anlegg arrangerer denne konkurransen, og elever fra sju videregående skoler deltok.

Volvo og Cat

Volvo Maskin og Pon Equipment stilte med hver sin maskin, henholdsvis en Volvo ECR88D og en Cat 307E. Representanter fra de to maskinforhandlerne utformet oppgavene og var sensorer under konkurransen.

Annonse

Deltakerne var Sivert Stensrud (Jessheim vgs.), Kristoffer Nymoen (Nord-Østerdal vgs.), Martin Augerud (Thor Heyerdahl vgs.), Jesper Renè Mohaug (Fauske vgs.), Theodor Selvik (Øksnevad vgs.), Torkel Hamre (Byremo vgs.) og Alf Olav Askland (Sam Eyde vgs.).

Praksis og teori

De konkurrerte om å løse to praktiske oppgaver per maskin, og fem teorioppgaver til slutt. Alt dette skulle gjennomføres på maks 45 minutter. Det var svært jevnt mellom deltakerne, men etter at juryen hadde finlest resultatene, klarte de å kåre en vinner. Det ble altså Alf Olav Askland fra Sam Eyde vgs.

Ble stressa

– Det var vriene oppgaver og jeg ble litt stresset av at det var konkurranse, men det var morsomt å være med, uttaler Alf Olav i en pressemelding fra arrangøren av Vei og Anlegg, Maskingrossisternes Forening (MGF).

Under premieutdelingen på kvelden ble han overrakt pokal av Leif Einar Lothe, bedre kjent som Lothepus fra tv-serien Fjorden cowboys.