Syltern signerte stor vindkontrakt

Johs. J. Syltern AS skal bygge enda mer vindpark. Signerte kontrakt på over 600 millioner for de tre siste parkene på Fosen.

ÅFJORD / OSLO: Fosen-entreprenør Johs. J. Syltern AS har hatt mye jobb med bygging av vindpark på Fosenhalvøya. Og mere skal det bli.

Signerte 600 mill kontrakt

Kontraktssignering

Signering av kontrakten for infrastruktur i de siste tre vindparkene. Foran; Øystein Syltern, daglig leder i Johs. J. Syltern as og Steinar Bysveen, styreleder i Fosen Vind. Bak fra v.; Svein Ole Daltveit, Håvard Larsen og Frank Syltern fra Johs. J. Syltern as, Jan Petter Birkeland og Knut A. Mollestad fra Statkraft; Eivind Torblaa, daglig leder i Fosen Vind og Bjørn Solberg, kontraktsleder i Statkrafts utbyggingsprosjekt. (Foto: Fosen Vind)

Siste dag før påskeferien signerte selskapet kontrakt med Statkraft og Fosen Vind. Syltern skal bygge også de tre siste vindparkene i Fosen-utbyggingen.

Annonse

Oppdraget har en samlet verdi på over 600 millioner kroner. Entreprenøren har allerede bygget Roan vindpark, som nå er klar for turbinmontasje, opplyser Statkraft.

Bygge infrastruktur

Kontraktene omfatter internveier, turbinfundamenter og øvrig infrastruktur i Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker i Åfjord kommune på Fosen, samt Geitfjellet vindpark i Snillfjord.

Jobben starter opp før sommeren i år og skal være ferdig til vindmøllene skal reises våren 2020.

– Vi har god erfaring med Johs. J. Syltern fra byggingen av infrastruktur i Roan vindpark og adkomstveien til Storheia vindpark. Det er ekstra gledelig at en lokal tilbyder vant frem i konkurransen om den største anleggskontrakten, sier daglig leder Eivind Torblaa i Fosen Vind.

1,8 milliarder til lokale leverandører

Før utbyggingen startet anslo utbyggeren at lokale og regionale leverandører ville kunne konkurrere om oppdrag til en verdi av mellom 1 og 2 milliarder kroner. Det har slått godt til.

– Allerede nå kan vi konstatere at trønderske selskaper har vunnet oppdrag for 1,1 milliarder kroner. Regner vi med nasjonale aktører som baserer seg på lokale datterselskap og lokal arbeidskraft er oppdragsverdien nesten 1,8 milliarder, sier Torblaa.

Med denne tildelingen er brorparten av arbeidene med Fosen-utbyggingen tildelt. Bare kontraktene for bygging av kraftlinje i de tre siste parkene gjenstår.

Daglig leder Øystein Syltern var ikke tilgjengelig for kommentar da dette ble skrevet.