Borerigg med heftig rekkevidde

Magni teleskoptruck med påmontert boretårn gir en rekkevidde utenom det vanlige. Kan bore inntil 75 mm hull over 30 meter oppe, med stangskifter, rotasjon og tilt. Se video.

Høyde Teknikk AS har nå i vår fått en helt spesiell boremaskin inn i stallen. En av de drøyeste boreriggene på det norske utleiemarkedet.

Magni teleskoptruck med boretårn

Maskinen er en Magni RTH 5.30 teleskoptruck med påmontert boretårn som har fått navnet CD 4200 Heavy.

Annonse

– En maskin som kombinerer Magnimaskinenes suverene rekkevidde og høyde og boreaggregatets spesielle design. Den leverer en overlegen borekapasitet, sier Correct Maskin AS i en pressemelding.

Ekvipasjen er levert og bygget opp av Magni-importør Correct Maskin AS. Correct Maskin AS bygde den første fjernstyrte boreriggen montert på teleskoptruck i 2011, og etter dette har utviklingen vært stor.

Stor boredimensjon og rekkevidde

Boretårnet CD 4200 Heavy

Boretårnet CD 4200 Heavy. Kan ta to 14 fots stenger og bore med inntil 75 mm krone.

Boreaggregatet er utviklet i samarbeid med Magnifabrikken, som i følge pressemeldingen har utarbeidet et eget lastediagram tilpasset boreaggregatet.

– Vi har nå gleden av å overlevere tredje generasjon egenprodusert boreaggregat. Det er spesialdesignet med tanke på lav vekt og stor borekapasitet. Maskinen kan produsere stor boredimensjon med stor rekkevidde i høyden, sier Correct Maskin AS.

Boretårnet drives av et eget hydraulikkaggregat på maskinen, som leverer oljemengde til tårnet og en hydraulisk drevet tre kubikkmeters kompressor.

Åtte meter dype hull

Hjertet i boreaggregatet er en Montabert HC50 hammer og mateguide. Det har plass til en 14 fots borstang som stang nummer én, og mulighet for å skjøte inn inntil 14 fot som stang nummer to. Dermed kan man bore åtte meter dype hull uten manuell håndtering av stenger.

Det kan benyttes både r32 og t38 borstenger. Anbefalt maks borediameter er 63 og 75 mm. (Fortsetter under videoen)

Teleskoptruckens bom gir en maks arbeidshøyde på 32,8 meter. Aggregatet har 360 graders rotasjon og 500 mm matningsforskyvning, samt inntil 260 graders tiltfunksjon.

Kan bore på vanskelige steder

– Dette kombinert med Magni maskinens stabilitet og presise hydraulikk muliggjør boring selv på meget vanskelig tilgjengelige steder, sier Correct Maskin AS i pressemeldingen.

– Aldri vært borti en mer effektiv borerigg, sier maskinoperatør Bjarne Christoffer Nilsen i Visinor, som var første leietaker på maskinen. Alle funksjoner styres fra dette panelet.

Hele herligheten – alle funksjoner på maskin, boreaggregat, hydraulikkaggregat og kompressor – fjernstyres 100 prosent fra èn konsoll. Fjerstyringen er levert av Hetronic Norge AS.

– Maskinoperatør/ene kan derfor oppholde seg på trygg avstand fra maskin/område det bores i, dersom det er utfordrende forhold. Maskinen er selvfølgelig også levert med ”trådløst bur” som sikrer maskinoperatører fra å komme i kontakt med roterende maskindeler, sies det.

– Maskinen er bygd opp med to separate hydraulikanlegg. Den er godt egnet for spesialboring på grunn av rekkevidde og borekapasistet. For eksempel bolting, sprenging og tunneltak, sier daglig leder Espen Bardoff i Høyde Teknikk AS.

Akkurat nå er maskinen tilbake hos Correct Maskin for montering av kamera, ekstra lys, gitter foran vindu og annet ekstra utstyr.

Correct Maskin AS og Hetronic Norge AS leverer også trådløse bur til konvensjonelle borerigger.