Volvo vant lastebilkampen 2017

Det ble registrert drøyt 4 400 lastebiler over 16 tonn i Norge i 2017. Volvo vant kampen om markedsandelene.

– Volvo Trucks ble en meget klar vinner på det norske markedet i 2017. Vi endte året med 1 696 registrerte lastebiler over 16 tonn. Dette ga en markedsandel på 38,5 prosent. Volvo slo Scania med 122 registrerte biler.

Det sier Volvo Trucks i en pressemelding. Selskapet sier seg naturlig nok godt fornøyd med det.

Annonse

Takker kundene

VOLVO-KAMERATENE: Waldemar André Christensen i Volvo Trucks t.v. og Gunnar Thorud i Volvo Maskin.

VOLVO-KAMERATENE: Waldemar André Christensen i Volvo Trucks t.v. og Gunnar Thorud i Volvo Maskin.

– Markedslederskapet er et bevis på at hele Volvo-organisasjonen i Norge har ytet maksimalt gjennom året, sier sier adm. direktør Waldemar Andre Christensen i Volvo Norge i pressemeldingen.

Han takker spesielt alle de kundene som velger Volvo som samarbeidspartner i sin transportvirksomhet.

– Vi har gode produkter, og et godt utbygd servicenett. Men uten dyktige og dedikerte Volvo-medarbeidere i alle ledd ville vi ikke lykkes med å toppe registreringsstatistikken på den måten vi gjør, sier han.

Viktige segment

Totalmarkedet for tunge lastebiler over 16 tonn, ble meget høyt i 2017, med 4 405 registrerte enheter. Volvo topper statistikken, med Scania og Mercedes-Benz som hhv nr to og tre.

Tippbiler og andre biler i anleggssektoren har stor og stigende betydning på lastebilmarkedet.

– Vi har slått bra fra oss i anleggssegmentet, der vi gjorde tunge aktiviteter i 2017. Volvo har i dag en rekke spesielle tekniske løsninger som anleggskunden setter pris på, sier Christensen.

Her nevner han Volvo Dynamic Steering, løftbar tandemaksel og girkasser med ekstra lave startgir som eksempler.

Trekkvogner

Også trekkvognmarkedet er en viktig del av anleggs- og lastebilmarkedet, både for Volvo og de andre. Volvo Trucks topper også registreringsstatistikken på det svenske markedet ved årets slutt.

Det er ikke bare på lastebilmarkedet at Volvo nyter en lederposisjon: Volvo Buss ble nok en gang Norges mest solgte buss. Volvo har her vært markedsledere siden statistikken første gang ble etablert tidlig på 60-tallet. Det ble registrert 195 store Volvo busser, som ga en markedsandel på 33 prosent.

Scania tok andreplassen med 163 registrerte busser og en markedsandel på 27,6 prosent. Totalmarkedet endte på 591 busser.

 

Waldemar André Christensen er administrerende direktør i Volvo Norge. (Foto: Jørn Søderholm)