Nå er Anleggsgruppen i gang med sin nye tid

Nå har Anleggsgruppen AS agenturet på Bobcat i Norge. Det siste året har ført med seg en hel kø av nye folk, merker og produkter der i gården.

Bobcat på lager

Første Bobcat maskiner kom i hus 29. januar. (Foto: Eget)

LIER: – Kjempemuligheter! Etter Cat er Bobcat verdens nest sterkeste varemerke innen konstruksjon. De har et interessant produktspekter og en utrolig styrke i varemerket.

Anleggsgruppen AS

Det sier Paul Håkon Endresen. Han er deleier og salgssjef i Anleggsgruppen AS, med hovedkontor på Gullaug utenfor Drammen. Her jobber han sammen med partner Per Gunnar Holmgren, som etablerte selskapet i 2011.

Annonse

Fra årsskiftet overtok Anleggsgruppen agenturet på Bobcat. Arctic Entrepreneur var den offentlige premieren for dette, og nå har selskapet fått de første Bobcat maskinene i hus.

Agentur på Bobcat

Endresen kom inn som partner i selskapet i høst, etter å ha vært sentral i prosessen der Bobcat-eier Doosan har valgt Anleggsgruppen AS som importør i Norge.

Holmgren har bygget opp Anleggsgruppen AS rundt Rubblemaster knuse- og sikteverk, samt pigghammere og en del annet utstyr.

2017 har ført med seg en hel rekke nyheter for det nye selskapet, der agenturet på Bobcat er den foreløpig siste. Anleggsgruppen har agenturet på Bobcats velkjente hjul- og beltegående kompaktlastere, minigravere 1-9 tonn og hele utstyrsprogrammet. Herunder 90 (!) ulike tilbehør til kompaktlasterne.

Størst potensial i gravemaskiner

– Salget av kompaktlastere er noenlunde stabilt pr år. Det største vekstpotensialet ligger i gravemaskinene, sier Paul Håkon Endresen.

Han kjenner merket godt, og har fartstid fra Rosendal Maskin som har hatt agenturet til nå. Flere medarbeidere med erfaring fra Bobcat har kommet inn hos Anleggsgruppen i forbindelse med importørskiftet.

Agenturet på Bobcat teleskoplastere er nå hos Scanlift Maskin AS.

Men Bobcat er ikke det eneste nye merket hos Anleggsgruppen nå. I løpet av året har det kommet meldinger om det ene nye agenturet etter det andre:

Ammann

Bergmann dumpere på hjul og belter, Ammann komprimering og Weidemann smålastere.

– Nyeste versjon av Weidemann elektrisk laster har innebygget lader. Sett kontakten rett i veggen, sier Per Gunnar Holmgren.

– Nyeste versjon av Weidemann elektrisk laster har innebygget lader. Sett kontakten rett i veggen, sier Per Gunnar Holmgren.(Foto: Jørn Søderholm)

– Agenturet på Ammann ble ledig, og vi fikk overta det etter 3-4 måneder. Det er en god mulighet og gode produkter. Vi registrerer overraskende positive tilbakemeldinger fra kundene som bruker det. Nesten lovprisning, fra både asfalt- og anleggsbrukere. Ammann har en god norsk kundekrets som i stor grad er bygget opp av Normann Olsen Maskin AS. Vi har også registrert at Ammann er spesielt dyktige på hurtig levering av deler når noe trengs, sier Per Gunnar Holmgren.

Snowek Trombia feiemaskin

Paul Håkon Endresen viser Trombia feiemaskinen.

Paul Håkon Endresen viser Trombia feiemaskinen. Etter sigende samme kapasitet som en støvsugerbil, men i en maskinbåret enhet. (Foto: Jørn Søderholm)

Han og partner Endresen viser oss en Trombia feiemaskin fra Snowek de akkurat har fått i hus, og som de har stor tro på.

Den finskproduserte enheten har en patentert feie- og sugeteknologi, der en ”luftkniv” løfter rusket opp fra veien før det blir feiet og sugd inn i beholderen med syklonprinsippet. Den jobber uten vann, og kan for eksempel benyttes til løv om høsten og veistøv om vinteren.

– Den har effekten som en vakuumsugerbil, i en størrelse som bæres av en hjullaster, sier Endresen.

– Stor omstilling å holde på med utstyr kontra større maskiner?

Nytt nivå

– Vi har holdt på med knuserne hele tiden, samt service og reparasjoner. Så det er ikke så stor forskjell. Men det er klart at dette drar virksomheten til et nytt nivå, sier Holmgren.

– Er det aktuelt å se på også større gravemaskiner enn Bobcats ni tonn?

– Nei, ikke pr i dag. Vi har nok å gjøre med det vi har, sier Paul Håkon Endresen.

Anleggsgruppen AS er i ferd med å bygge opp et landsdekkende servicenett til sine merker, gjennom samarbeidsavtaler med eksisterende verksteder. Rubblemaster knuse- og siktemaskiner har vært etterspurt som utleieobjekter. Anleggsgruppen AS er i ferd med å skille denne utleievirksomheten ut i et eget selskap.