Storhandlet utstyr til 300 leiemaskiner

Gjerstad, Rototilt og Norsecraft. Pon Rental har nylig lagt inn bestilling på utstyr til 300 nye leiemaskiner.

Pon Rental Norway AS meldte fredag ettermiddag at de har inngått avtale med Gjerstad Products, Rototilt og Norsecraft for levering av utstyr til sine 300 nye Cat-maskiner.

Lager utstyr for Cat

– Høy kvalitet, god support og høyt sikkerhetsnivå. Derfor valgte vi Gjerstad Products, Rototilt og Norsecraft som leverandører denne gangen, sier maskinansvarlig Morten Tarlebø i pressemeldingen fra Pon Rental.

Annonse

Mye av utstyret er produsert av norske Gjerstad og svenske Rototilt, men kommer likevel til å se ut som Cat-utstyr. Både Gjerstad og Rototilt produserer nemlig utstyr for Caterpillar.

Store deler av handelen vil være Cat-utstyr fra disse produsentene. Avtalen med Gjerstad innebærer leveranse av skuffe og HK-feste til Cat gravemaskinene. Gravemaskinene 311-340 vil bli utrustet med skuffene Gjerstad produserer under Caterpillars eget merke.

Gravemaskiner

Cat by Rototilt

En av tiltene Rototilt produserer for Caterpillar. Kommer snart på en leie-hjulgraver nær deg.

Tiltene fra Rototilt dekker spekteret fra 3,5-tonneren Cat 303.5 til 33-tonneren Cat 330 på 33 tonn. Hjulgraverne vil bli utstyrt med Cat-tiltene som også produseres av Rototilt, med fabrikksmontert integrert styresystem på maskinene.

Med HK-fester og tilter av nyeste generasjon er sikkerheten så god som den blir fra de aktuelle produsentene. Alle HK-festene leveres med Gjerstad Secure lip, som hindrer skuffen fra å falle av HK-festet hvis den ikke er koblet riktig. Alle tiltene levert med Secure Lock, som gir sjåføren varsel ved feilkobling av verktøy.

Maskinene får Smartlub smøresystem fra Norsecraft, som skal gjøre det enkelt for sjåføren å følge med på smøringen til maskinens beste både kalde vintre og varme somre.

Pon Rental kjøper ca 150 maskiner i året. Avtalene som er tegnet for 2018 og 2019 vil omfatte ca 300 maskiner. De fleste er gravemaskiner over 10 tonn.