Dette er skuffeserien Gjerstad lager for Cat

Cat lanserer komplett serie skuffer for maskiner 10-42 tonn. Grave-, pusse- og smalskuffer. Alt blir produsert av Gjerstad. Skuffene skal til og med få tracking-chip.

(bilde) AVTALE: F.v. salgssjef Rogier Tonies i Caterpillar Worktools Europa, daglig leder Tor Kjetilson Moe i Gjerstad Products og Vilmundur Theodorsson. Sistnevnte er senior produktsjef for gravemaskiner i Pon Equipment AS. (Foto: Pon)

(bilde) AVTALE: F.v. salgssjef Rogier Tonies i Caterpillar Worktools Europa, daglig leder Tor Kjetilson Moe i Gjerstad Products og Vilmundur Theodorsson. Sistnevnte er senior produktsjef for gravemaskiner i Pon Equipment AS. (Foto: Pon)

MALAGA: Fredag for en uke siden lanserte Pon Equipment en nyhet for norske kunder: Ny og komplett skuffeserie med Cats navn og logo. Alle skuffer til alle maskiner 10-42 tonn.

Denne «nyheten» ble første gang rapportert her i Anleggsmaskinen ifbm Arctic Entrepreneur i starten av 2017. Men nå er det altså i større grad konkretisert og offentliggjort.

Annonse

Skuffer for nordiske forhold

– Vi har lenge ventet på at Caterpillar skulle komme opp med en skuffeserie som var tilpasset nordiske forhold. Endelig ble det ordning, sier Markedsdirektør Espen Paulseth i en pressemelding fra Pon Equipment AS.

Det er velkjente Gjerstad Products som skal produsere skuffene for Caterpillar, i den samme gode Gjerstad-kvaliteten selskapet er kjent for i Norge. I tillegg vil skuffene tidlig neste år få påmontert en «track chip».

Denne gir informasjon inn i Cats Product link-system om hvor skuffen befinner seg.

Gode erfaringer med større Cat-skuffer

– Våre kunder har hatt gode erfaringer med Caterpillar produserte skuffer på maskiner fra Cat 352 og opp. Skuffene som har vært solgt nedover i Europa på de mindre maskinene har ikke vært designet for norske forhold, hverken med tanke på utforming eller stålkvalitet, sier Pon Equipment i pressemeldingen.

Den norske Cat-importøren har derfor overfor Cat anbefalt et samarbeid med lokale produsenter for å sikre rett form og kvalitet fra første dag. Etter lange og mange forhandlingsrunder har nå altså Caterpillars valg falt på Gjerstad som produsent av disse skuffene.

– Vi vil nå tilby skuffene på modellene fra 311FLRR til Cat 340FL og på hjulgraverne M314F til og med M322F. Både grave-, pusse- og smallskuff vil leveres med Cats logo. Det sier senior produktsjef Vilmundur «Villi» Theodorsson i Pon Equipment AS. Nyheten ble annonsert under Pon’s kundetur til Caterpillars demo senter i Malaga 14. september.