Gjerstad leverer skuffer for millioner til Cat i Europa

Det er mye som skjer hos skuffespesialisten Gjerstad Products nå. Har fått millionavtale med Cat, ny salgssjef og lanserer nytt HK-feste.

Gjerstad-skuffene har et godt rykte blant Norges steinlastere. Den statusen skal nå videreutvikles.

Stig Kjetil Haugsvær har takket for seg hos Pon Equipment, og gått inn som salgs- og markedsdirektør i Gjerstad Products AS. Det er Gjerstad-sjefen sjøl, Tor Kjetilson Moe, glad for.

Annonse

– Vi skal bli mer synlige i markedet, sier Moe.

Fortsatt via forhandlere

– Gjerstad har alltid solgt via forhandlere. Det skal vi fortsette med. Men vi skal også bli mer synlige, sånn at flere som kjøper ny maskin skal be om å få den levert med Gjerstad skuff, sier Stig Kjetil Haugsvær.

Millionavtale med Cat

Framover er det flere nye maskiner som kommer til å leveres med Gjerstad-skuffer. Ikke bare i Norge, men i hele Europa.

Gjerstad har nemlig inngått en OEM-avtale med Caterpillar, og skal leveres smalskuffer og faste pusseskuffer til Cat-maskiner. Disse leveres som Cat-skuffer, designet av Gjerstad med med Cats egen profilering.

«– Can I come over?»

– Det ringte en dame fra Caterpillar i fjor. ”I´ve heard your buckets are very good! Can I come over?”. Litt senere var avtalen i boks, i konkurranse med fem andre produsenter. Det er en stor anerkjennelse, sier en stolt Tor Kjetilson Moe.

Det er snakk om 350-500 skuffer pr år i første omgang, til en verdi av 10 millioner kroner. Men det ligger i kortene at det kan bli mer.

Nordisk og europeisk versjon

Leveringen av skuffene startet sist oktober. Skuffene skal leveres i to versjoner: Én nordisk og én europeisk. Gjett hvilken av dem som er laget for hard, norsk stein…?

Gjerstad nytt HK-feste

HK-FESTE: Securelip-kroken nede t.h. er den mest synlige endringen.

På Arctic Entrepreneur hadde Gjerstad-gjengen med et eksemplar av sitt nye HK-feste.

Det er forbedret på både sikkerhet og brytekraft.

Nytt, sikrere HK-feste

– Det har en Securelip, som fanger opp skuffa hvis den ikke er riktig låst. Det har fjærer som holder kilen i posisjon. Dermed er skuffa låst fast hvis maskinen mister hydraulisk trykk. Og man får en indikering når HK-festet er i riktig lås, sier Moe.

Designet er noe justert for å gi større brytekrefter. HK-festene er fortsatt optimalisert pr maskin, som før. Bare enda bedre, forsikrer Gjerstad-gjengen.