Nye Veier avlyser E39-konkurranse

For få kvalifiserte tilbydere gjør at konkurransen om å bygge ny E39 fra Kristiansand vest til Mandal øst må utlyses på ny.

– Etter prekvalifiseringen stod det kun to tilbydere igjen, og det mener vi ikke gir tilstrekkelig konkurranse om oppdraget. I denne konkurransen har vi ønsket flere enn to med videre etter prekvalifisering, sier prosjektdirektør for E39 Sørvest, Asbjørn Heieraas, i en pressemelding.

Les også: – Ikke aktuelt å utsette prosjekter

Annonse

Kun to ble godkjent

Det var kun italienske Salini Impreglio S.p.A. og et joint venture bestående av italienske Itinera S.p.A. og spanske FCC Construction SA som tilfredsstilte kravene Nye Veier stiller til sine leverandører. Disse er meddelt at konkurransen er avlyst.

Totalentreprisen er Nye Veiers hittil største, med en ramme på 3,6 mrd. kroner.

– Vi er opptatt av god konkurranse om våre oppdrag, og vi skal nå gjennomgå vår kontraktstrategi før vi utlyser den på ny. Vi ønsker ikke å risikere manglende konkurranse om kontraktene våre, og ønsker å være forutsigbare overfor markedet. Dermed avlyser vi denne runden, sier Nye Veiers administrerende direktør, Ingrid Dahl Hovland.

Klarte ikke kravene

Det var totalt fem konstellasjoner som var interessert i totalentreprisen for den 19 km lange strekningen av ny E39 vestover fra Kristiansand (tabell under).
De tre som ikke tilfredsstilte Nye veiers minstekrav var:

  • Acciona Construction S.A. (Spania)
  • China Communications Construction Company Limited (Kina) og
  • Et joint venture med blant andre Gülermak Agir Sanayi (Tyrkia).

Ny konkurranse snart

– Nå starter vi arbeidet med å evaluere denne konkurransen, for så å offentliggjøre en ny temmelig raskt. Vi er opptatt av at ikke mye tid skal gå til spille. Denne avgjørelsen påvirker ikke fremdriften i øvrige prosjekter på E39, sier Asbjørn Heieraas.

Følgende selskaper har vært involvert i anbudskonkurransen: