Liten kineser til Norge

Nante NT10 er først ut i en ny kinesisk gravemaskinserie på det norske markedet.

Kinesiske Jianxi Nante Construction Machinery Co. Ltd. har utviklet og eksportert et stort antall anleggsmaskiner siden oppstarten i 1980. Nå kommer produsenten til det norske markedet via maskinleverandøren Wee.no.

Under ett tonn

Wee.no vil i første omgang satse på seriens minstemann, Nante NT10, som er en liten gravemaskin tilpasset både privatmarkedet og bygg/anleggsbransjen. Med en egenvekt på bare 910 kg er dette en liten og smidig arbeidshest, ifølge maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Annonse

– Det er stor etterspørsel etter mindre og prisgunstige gravemaskiner som ikke krever maskinførerbevis. Derfor er det naturlig at NT10 blir vår første modell fra Nante på det norske markedet. Dette er en kraftig liten maskin som har et bredt bruksområde, og vi har allerede merket oss interessen for modellen, forteller Bakken i en pressemelding.

Den nye kinesiske gravemaskinserien importeres til Norge av maskinleverandøren Wee.no. (Foto: wee.no).

Den nye kinesiske gravemaskinserien importeres til Norge av maskinleverandøren Wee.no. (Foto: wee.no).

Koster 70 000 kr

Nante NT10 er utstyrt med en 11,5 hk, énsylindret dieselmotor og har en toppfart på 4,5 km/t. Den er utstyrt med hurtigkobling på skuffa og har en maksimal graverekkevidde på rett under 3 meter. Maksimal gravedybde er på 1375 mm. Nantes NT10 koster veiledende kr. 70 000 + mva.

Wee.no fortsetter med modellene NT18 på 1,9 tonn og NT50R på 5 tonn, som snart blir tilgjengelige på det norske markedet.

Utover Nantes er Wee.no importør for av traktormerket Dong Feng og hjullastergiganten RWX. For mer informasjon, se wee.no

Tekniske data Nante NT10:

Egenvekt: 910 Kg
Motor: 11,5 HK DIESEL 1syl
Fart: 0-4,5 km/H
Bredde: 900 mm
Høyde: 1385 mm
Lengde: 2867 mm
Bomlengde: 1480 mm
Armlengde: 800 mm
Graverekkevidde: 2925 mm
Maks gravedybde: 1375 mm
Maks gravehøyde: 2685 mm
Maks lastehøyde: 2059 mm
Maks graveområde: 2827 med mer
Pris: NOK 70 000 + MVA