Case med ny storgraver

72 tonn, 512 hk og 944 liter olje pr minutt. Det er ikke småtterier Case sin nye, største graver har å by på.

HOMBURG, TYSKLAND: Case CX75D er den største og sterkeste graveren Case har i sitt program. Den hadde sin Europa-lansering på Steinexpo i Tyskland nylig, et halvår etter verdenslanseringen på Conexpo i Las Vegas i mars.

Motor uten DPF

Maskinen drives av en 15,7 liters Isuzu rekkesekser som produserer 512 hk. Den oppfyller kravene i steg 4, med et renseanlegg som greier seg uten dieselpartikkelfilter (DPF) som må brennes av.

Annonse

Motorens hovedoppgave er å drive to hydraulikkpumper, som hver leverer 472 liter/minutt. Pumpene er elektronisk styrt.

Maskinen leveres i to versjoner: En standardversjon med maks 335 kN brytekraft og en ”mass excavation” versjon med 366 kN brytekraft på skuffa. Forskjellen på de to ligger i en kortere bom og stikke på sistnevnte, for maksimal brytekraft på skuffa og mulighet til å løfte større skuffe.

Hytta er den samme som på de mindre D-serie-maskinene, og skal etter sigende by på utmerket arbeidsmiljø.

En så stor maskin må med seg mye diesel og olje: Dieseltanken tar 900 liter, mens Adblue-tanken tar 152 liter. Hydraulikksystemet inneholder 650 liter olje og ytterligere 310 liter i hydraulikkoljetank.