Oppkjøp gir flere nye Yanmar-modeller

Som følge av Yanmar Construction Equipment Europe sitt oppkjøp av Terex kompakt divisjon i Tyskland i starten av 2017, har Yanmar-importør H&H Maskin fått flere nye modeller i sin portefølje.

Flere av modellene fra Terex vil fra nå være å finne som Yanmar, i gul og svart farge og med litt nye betegnelser i forhold til tidligere Terex-betegnelser.

Beltegraver SV85. (Foto: Yanmar).

Nye modeller

– Vi gleder oss i å ta fatt med blant annet to nye modeller av beltegående gravemaskiner; SV85 på ca. 8,5 tonn og SV120 på rundt 12,0 tonn. Begge med to forskjellige varianter av bomløsning. Standard-bom eller treleddet bom, uttaler H&H Maskin i en pressemelding, og fortsetter:

Annonse

– Tre nye modeller av hjulgående gravemaskiner; B75W på ca. 7,5 tonn, B95W på ca. 9,5 tonn og B110W på ca. 11 tonn. Alle med flere typer valg av bomløsninger, doserskjær, hengerfeste, to- eller firehjuls styring og type dekk osv. Alle modeller med kraftige motorer nok til separate hydraulikkretser for drift og arbeidshydraulikk.

Hjulgraver B75W. (Foto: Yanmar).

I tillegg kommer fire nye modeller av leddstyrte hjullastere; V70S med svingbart lasteapparat. Vekt 5,4 tonn, 60 hk og 0,7 til 1,0 m3 skuffe. V80 på 5,0 tonn, 60 hk og 0,8-1,1 m3 skuffe. V100 på 5,8 tonn, 75 hk og 1,0-1,55 m3 skuffe. Samt V120 på 7,0 tonn, 101 hk og 1,2-1,8 m3 skuffe .

Hjullaster V120. (Foto: Yanmar).

Ny forhandler

– Som følge av alle våre nye produkter i sortimentet har vi samtidig vært heldige og gjort forhandleravtale med selskapet Anlegg og Miljøservice AS i Sandefjord. Tom og Dag Erland Aarøe, samt mange av deres ansatte, har lang erfaring fra tidligere med Terex og andre merker av anleggsmaskiner og utstyr. Anlegg og Miljøservice AS vil ha sitt fokus på fylkene Vestfold, Buskerud, Telemark og Agder og representere full range av produkter innen det kompakte segmentet som Yanmar har av minigravere fra 1000 kg til 12 tonn, samt beltedumpere, heter det i pressemeldingen.

Dyrsku’n

De første nye Yanmar/Terex-modellene vil være på plass på Dyrsku’n i Seljord, hvor også Anlegg og Miljøservice AS vil stå representert på H&H Maskin sin stand.