Saggrenda bru tar form

Den over 300 meter lange og 24 meter høye Saggrenda bru blir et landemerke i den historiske gruvegrenda sørvest for Kongsberg.

Saggrenda bra er den største konstruksjonen på veianlegget E134 Damåsen-Saggrenda, som etter planen skal åpne høsten 2019.

10 akser

– På Saggrenda bru har det blitt støpt fundament for landkar på begge sider av elva og en rekke av de 10 aksene er godt i gang. Arbeidene med buene er også godt i gang, forteller kontrollingeniør Andrea Maldonado-Vilaplana i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Annonse

Entreprenøren har også begynt å montere reis for brudekket, og det er planlagt å begynne med støpeetappe 1 den første eller andre uka i juni. Reis, forskaling og armering på buen pågår.

I rute

Arbeidene med Saggrenda bru fører til noe trafikkomlegging på dagens E134 de nærmeste ukene. Så langt ser tidsplanen for strekningen Trollerudmoen-Saggrenda til å holde bra med planlagt åpning høsten 2019, ifølge pressemeldingen.