Så glad blir man av å prøve en Cat 980M hjullaster

Yvonne Therese Sæther kjører til daglig en sliten Cat 950 hjullaster. På Pon Equipments demodag fikk hun prøve en 980M. Det ble et hyggelig møte.

BERGER: – Jeg har ikke kjørt så stort før. Jeg kjører en Cat 950 til daglig, sier Yvonne Therese Sæther. Etter eget utsagn «den eneste kjerringa i skjørt her i dag».

Cat 980 M

Hun klatret ut av Cat 980M-en etter en liten prøvetur, med et glis som gikk fra øre til øre. Hun er ansatt som maskinfører i Romerike Avfallsforedling, på gjenvinningsstasjonen et drøyt steinkast unna Pon Equipments nye hovedkontor på Berger utenfor Oslo.

Annonse

Sammen med en kollega tok hun turen innom Pons demodag i begynnelsen av mai. Det var altså der hun fikk en tur i 980-en.

Mer gass, mindre brems

Gi gass - bremsing dreper effekten i maskinen

GASS: Maskinføreren syntes det var en nyttig innføring i kjøring med spak og gass, og ligge unna bremsen. (Foto: Jørn Søderholm)

– Denne er MYE sterkere og helt annerledes. Her kjører man med stikke, i stedet for ratt som jeg kjører til vanlig. Det er en helt annen måte å kjøre på. Her må gassen brukes og bremsen mindre. Han er så stor og kraftig. Bruker man bremsen, så dreper man effekten i maskinen. Det var morsomt å se hvordan man bare bruker gassen for å komme inn i haugen, sa hun til Anleggsmaskinen etter prøveturen.

Noen meter unna sto Pon Equipments kanskje viktigste nyhet denne våren: Cat M315F, den minste av to nye Cat korthekk hjulgravere selskapet gleder seg til å vise fram.

Den hadde en ørliten «førpremiere» på demodagen, før transport til Haugesund og premiere på messa Anlegg 2017.

Populært med kort hekk

– Korthekkere på belter har vært en kjempesuksess. Nå kommer de også på hjulmaskiner. Denne har samme undervogn som M316, men en mindre overvogn, sier produktsjef Vilmundur «Villi» Theodorsson i Pon Equipment.

Demodagen i begynnelsen av mai sammenfalt med nest siste dag av Volvos store demoarrangement på Hovinmoen, noen mil lenger nord. Vi har ikke fått bekreftet fra offisielle kilder om dette var tilfeldig eller ikke.