Vårens viktigste Cat: Korthekk hjulgraver M315F

Cat M315F hadde sin offisielle norske premiere på Anlegg 2017. Den og storebror M317F er Cats maskiner som svarer på bransjens ønske om maskiner som er stadig kortere i stussen, men likevel beholder mest mulig stabilitet.

Cat gjør det Volvo har gjort med sin maskin i tilsvarende størrelsesklasse: Setter en 14 tonns overvogn på en 16 tonns undervogn.

Fire sylindre og to turboer

Svein Delbekk Pon Cat M315F

Svein Delbekk er påtroppende produktsjef for gravemaskiner i Pon Equipment. Her prøver han hytta i Cat M315F

Loddet er i støpejern, for å gjøre det kortest men likevel tyngst mulig. Motoren har ”bare” fire sylindre, men til gjengjeld to turboer.

Annonse

– En lavtrykksturbo lader trykk inn i en høytrykksturbo. Motoren beholder effekten, bruker mindre diesel og lager mindre støy, sier påtroppende produktsjef Svein Delbekk i Pon Equipment.

Premiere for Cat M315F

Den nye hjulgraveren hadde en ørliten «førpremiere» på Pons egen demodag på Berger, før transport til Haugesund og premiere på messa Anlegg 2017.

Vilmundur Theodorsson Pon Cat M315F

Vilmundur «Villi» Theodorsson med Cat M315F på Pons demodag på Berger, dagen før transport til Haugesund.

– Korthekkere på belter har vært en kjempesuksess. Nå kommer de også på hjulmaskiner. Denne har samme undervogn som M316, men en mindre overvogn, sier produktsjef Vilmundur «Villi» Theodorsson i Pon Equipment.