Videreutvikling av el-hjullaster 

Wacker Neuson har videreutviklet sin første hjullaster med elektrisk motor, WL20e.

Den batteridrevne hjullasteren med en skuffekapasitet på 0,2 kubikkmeter, som ble lansert i 2015, er nå tilgjengelig med et høyverdig AGM-batteri, som preges av spesielt enkel håndtering og lite vedlikehold, ifølge en pressemelding.

Fordeler

Forkortelsen AGM står for «Absorbent Glass Mat» (absorberende glassmatte). I denne typen batteri er elektrolytten bundet i en glassfiberduk, noe som skaper et lekkasjesikkert system.
Den nye teknologien gir også andre fordeler, ifølge pressemeldingen: Batteriet er mindre temperaturfølsomt og utvikler lite varme under opplading og drift, noe som resulterer i økt elektrisk utgangseffekt. Takket være en medfølgende 230 V-lader, som er integrert i maskinen, kan batteriet nå lett lades opp fra enhver stikkontakt ved hjelp av en ledning. Dette forenkler driften av hjullasteren WL20e i det daglige byggearbeidet. Fleksible mellomladinger har blitt mer effektive på grunn av høyere effektstrøm og forbedret strømopptak. Batteriet er også nesten vedlikeholdsfritt. Kunder som allerede bruker en elektrisk hjullaster WL20e, kan etterutruste denne med AGM-teknologi, for eksempel hvis man likevel trenger en batteribytte.

Annonse

Økonomiske fordeler

Ytelsesparametrene for den elektriske hjullasteren WL20e tilsvarer de for dieseldrevne modeller, og overgår dem til og med i noen henseender, heter det i pressemeldingen. For eksempel når det gjelder tipplast, som når hele 1 509 kg på grunn av batterivekten. Når batteriet i hjullasteren WL20e er fullstendig oppladet, kan den drives for fullt i opptil fem timer – nok tid til typiske anvendelser som å laste og transportere materiale over korte avstander under en arbeidsdag. Batteriets ladenivå har føreren alltid i sikte, noe som vises tydelig på skjermen.

– Den moderne batteriteknologien og utslippsfrie drivenheten gjør denne hjullasteren ideell for bruk i byområder og innendørs, f.eks. i drivhus, parkeringshus eller ved bygningssanering. Elektriske hjullastere egner seg for bruk også i offentlige anlegg og klinikker, takket være sitt svært lave støyutslipp. Med driftskostnadsbesparelser på rundt 40 prosent over maskinens levetid, gir den elektriske hjullasteren også økonomiske fordeler, loves det i pressemeldingen.

Hydraulisk nedsenkbart førerverntak

Med en høyde på 2,25 meter og en bredde på rett over meteren er heller ikke lave og trange passasjer, samt transport på tilhenger noe problem for Wacker Neuson-hjullasteren WL20e. Om man derimot må passere under svært lave høyder på under 2 meter, er førerverntaket for høyt.

– Wacker Neuson har allerede i flere år tilbudt det sammenleggbare førerverntaket EPS (Easy Protection System), som forberedes for en lav gjennomkjøringshøyde med kun noen håndgrep. EPS Plus er enda mer komfortabel, det er nemlig et hydraulisk nedsenkbart førerverntak. Føreren kan betjene alternativet fra setet. EPS Plus løser problemet med lavere gjennomkjøringshøyder og letter arbeidet betydelig. Særlig når man må passere gjentatte svært lave klareringer fører EPS Plus til en betydelig tidsbesparelse, ettersom føreren ikke må gå ut av maskinen for å senke taket, heter det i pressemeldingen.
EPS Plus tilbys for de kompakte hjullasterne WL20e og WL20.

Den elektriske hjullasteren WL20e er en del av nullutslippsserien fra Wacker Neuson, som også inkluderer to batteristampere, dual power-minigraveren og en beltedumper.