Han skal løfte Menzi Muck i Skandinavia

Menzi Muck gir gass i nord, med nytt norsk selskap. Truls Østerud er ny sjef for de sveitsiske spesialmaskinene i Menzi Muck Scandinavia AS.

– I dag er Menzi Muck Scandinavia AS et faktum. Jeg skal nå jobbe med dette fantastiske produktet i hele Skandinavia. Et nytt kapittel starter for fullt, skriver Truls Østerud på sin Facebookstatus 20. april.

Nyopprettet selskap

Dermed er det altså klart at de særegne klatregravemaskinene fra Menzi Muck skal selges og håndteres gjennom det nyopprettede selskapet Menzi Muck Scanidinavia AS. Selskapet er 100 prosent eiet av det sveitsiske selskapet som produserer Menzi Muck, mens Østerud er daglig leder.

Annonse

Til nå har Menzi Muck-agenturet vært hos Bulder Maskin AS. Sist høst startet Truls Østerud opp selskapet Østerud AS, der hovedaktiviteten er agenturet på Wimmer boretårn fra Østerrike.

Spesielle maskiner til spesielle jobber

Truls Østerud er daglig leder i Menzi Muck Scandinavia AS.

Truls Østerud er daglig leder i Menzi Muck Scandinavia AS.

– Jeg liker ting som er spesielt. Men det må være kvalitet, ikke hjemmelaget humbug. Den største motivasjonen er at jeg liker kundene veldig godt. De som kjøper og bruker Menzi Muck er flinke folk, som tør ta sjanser og satse. Jeg liker jobbene de gjør. Menzi Muck er spesielle, ekstreme maskiner som passer spesielle jobber. Det liker jeg, sier Østerud.

Han har gjennom flere år bidratt til å bygge opp Menzi Muck i Norge, som ansatt maskinselger i Bulder. Nå får han ansvaret for merket i hele Skandinavia, gjennom fabrikkens eget selskap. I første omgang blir det særlig oppmerksomhet på Sverige, med blant annet deltakelse på Maskinexpo-messen i Stockholm.

Fire Menzi Muck og to Wimmer boretårn blir å se på demo i Tyssedal helgen før 17. mai.

Fire Menzi Muck og to Wimmer boretårn blir å se på demo i Tyssedal helgen før 17. mai. (Foto: Menzi Muck Scandinavia)

Men allerede helgen før 17. mai inviterer Truls Østerud og Menzi Muck Scandinavia AS til åpen dag og det største Menzi Muck kundearrangementet noen gang i Norge. Det skjer 12. og 13. mai i Tyssedal. Med fire ulike Menzi-maskiner og to Wimmer boretårn blir det grundige demonstrasjoner av kapasiteten i det særegne utstyret.