Alt i én skjerm

Volvo Trucks samler underholdning, navigering og flåtestyring i ett system.

– En forbedret og tryggere sjåføropplevelse, enklere navigering og mer effektiv flåtestyring. Dette er de største fordelene med Volvo Trucks’ nye system for tjenester og infotainment. Ved å kombinere lyd- og underholdningsenheten i førerhuset med systemene for navigasjon og flåtestyring har Volvo Trucks skapt et brukervennlig fullintegrert system som styres via en berøringsskjerm, talekommandoer og knapper på rattet. Det sier Volvo Trucks i en pressemelding om det nye systemet.

Standard på FM og FH

Det er standard på alle FM, FMX og FH lastebiler siden like før jul. Det nye systemet gir tilgang til strømmetjenester for medier som for eksempel Spotify, Deezer og TuneIn, i tillegg til DAB og DAB+. Det er også en knapp på rattet som kan brukes til talestyring.

Annonse

Men det er ikke bare underholdning. Det nye systemet skal gjøre oppdragshåndteringen enklere og mer effektiv.

Navigasjonssystemet i lastebilen har flere alternativer for veibeskrivelser, inkludert adresser, koordinater eller ganske enkelt ved å trykke på kartet på skjermen.

Sjåførene har også tilgang til alle tjenestene fra Dynafleet, inkludert støtte for sjåførtider, sjåføropplæring og meldinger. Dette betyr at all relevant arbeiedsinformasjon blir vist på berøringsskjermen, og kan gi mer effektiv kjøring samt flåtestyring.

Tilpasse arbeidsplassen

– Det nye systemet for tjenester og infotainment gjør det mulig for sjåførene å tilpasse arbeidsplassen sin etter eget ønske. De kan for eksempel høre på sin favoritt radiokanal uansett hvor de befinner seg, og de har samtidig håndfri tilgang til både den personlige telefonen og jobbtelefonen. Sammen bidrar dette til å skape en forbedret og tryggere kjøreopplevelse, sier produktsjef Anders Edenholm i Volvo Trucks.

Nyhetene i Volvo Trucks nye infotainmentsystem.

Integrasjonen med navigasjon og flåtestyringssystemet Dynafleet gir gode muligheter til å administrere kjøringen enklere. Kjøreordrer med posisjon kan mottas rett i systemet, og bil og sjåfør er «good to go» i løpet av sekunder.

Følgende funksjoner er tilgjengelige i det nye integrerte systemet for tjenester og infotainment:

  • 7-tommers berøringsskjerm
  • Talestyring
  • Dynafleet OnBoard (Volvo Trucks’ flåtestyringssystem)
  • TomTom-navigasjon med lastebilattributter og TomTom Traffic med trafikkinformasjon i sanntid
  • Bluetooth som gjør at to telefoner kan kobles til samtidig
  • Tilgang til strømmetjenester for medier som Spotify, Deezer og TuneIn.
  • DAB/DAB+
  • USB-porter