Første MAN med 640 hk

Dette er (muligens) den mest spesielle trekkeren du vil se denne uken. At det er Norges første med MANs nye 640 hk motor er det minst unike, men mest anleggsnyttige.

FJELLHAMAR: Bilen som ble utlevert på Fjellhamar 24. mars 2017 er en Limited PerformanceLine Edition. Det er kun laget 100 stykker av disse. Bilen til Thermotank AS er den første som utleveres i Norge, og den femtiførste av de totalt 100 bilene i verden, opplyser MAN Truck & Bus Norge AS i en pressemelding.

640 hk 6×4 tandem

Trekkvognen er en MAN TGX 26.640 6×4 LLS og går til Thermotank AS, der den skal brukes til å trekke tanksemitrailer. Dette er den første MAN med 640 hk som er utlevert i Norge.

Annonse

MAN TGX PerformanceLine Edition er en eksklusiv spesialutgave av den nye generasjonen MAN TGX lastebiler.

– Her er det mer kraft, mer design og mer ytelse. MAN kombinerer topp ytelse, topp utstyr og topp komfort i ett kjøretøy, sier MAN.

Og det gjelder for alle i den nye generasjonen, ikke bare de 100 bilene nevnt over.

3 000 Nm ved 900 o/min

Med 640 hestekrefter (471kW) i MAN D38-motoren har den plenty krefter til det å trekke eller bære det samme som de grommeste utgavene av et par svenske merker og et annet tysk merke med stjerne. Den nye generasjonen sekssylindrede rekkemotorer imponerer dessuten med høyt dreiemoment ved lave turtall: Allerede fra 900 o/min gir den 3000 Nm.

– Det muliggjør kraftfull kjøring med lavere drivstofforbruk og lavere CO2-utslipp, sier MAN i pressemeldingen.

Thermotank AS ble stiftet i juli 2008 og hadde sitt opphav i Emdal Transport & Spedisjon AS. De har totalt over 40 års erfaring innen tanktransport. De transporterer alle typer oljer og væsker, både ADR klassifisert og det som krever temperaturkontroll.
Hovedsakelig driver de med transport av fiskeoljer og flytende produkter innen fiskeindustri og Omegaproduksjon. Utstyret er toppmoderne og er til enhver tid i topp stand for å kunne sikre transportflyten for deres kunder.

MAN er den nest største lastebilprodusenten i Europa.