Fikk brøytekontrakt på 44,7 mill

Statens vegvesen har akkurat signert brøytekontrakter for 150 millioner kroner i Finnmark. Roy Yngve Thomasssen AS fikk den største av dem, på 44,7 mill.

Statens vegvesen signerte rett før helgen kontrakter på brøyting og vintervedlikehold for fem år framover i Alta, Kautokeino, Loppa og Hasvik. Kontraktene har en samlet verdi på 150 millioner kroner (eks. mva.)

616 km vei på fem kontrakter

Fra venstre: Kurt Eriksen (Statens vegvesen), Knut Bakkemo (NCC), Per William Hermansen (Kautomaskin), Jan Nilsen (Mesta) og Oddbjørg Mikkelsen (Statens vegvesen). (Foto: SVV)

Totalt er det 616 kilometer veg som skal holdes i stand, fordelt på fem kontrakter. 338 kilometer er riksveg, 245 kilometer fylkesveg og 31 kilometer gang- og sykkelveg.

Annonse

– Drift og vedlikehold er en av kjerneoppgavene til Statens vegvesen, og dette er avtaler som går over langt tid. Derfor er dette svært viktige kontrakter for oss, sier avdelingsdirektør Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen i Finnmark.

Gikk til laveste tilbud

Statens vegvesen mottok mellom tre og seks tilbud i hvert kontraktsområde, og det er entreprenørene som leverte de laveste tilbudene som nå har fått kontrakt for hvert sitt område. Både lokale og nasjonale entreprenører er representert.

Roy Yngve Thomassen har fått fornyet kontrakt for brøyting i Loppa og Hasvik, mens de andre entreprenørene er nye i sine områder. Roy Yngve Thomassen er også tungt inne i samarbeidsfirmaet Anlegg Nord AS, som har fått kontrakten på Masi.

De nye kontraktene gjelder for perioden fra 1. september 2017 og fram til 2022.

  • Alta, NCC Norge AS, 39,9 mill.
  • Langfjord, Mesta Drift AS, 25,7 mill.
  • Masi, Anlegg Nord AS, 16,9 mill.
  • Kautokeino, Kautomaskin AS, 22,0 mill.
  • Loppa-Hasvik, Roy Yngve Thomassen AS, 44,7 mill.