Lærling vant fabrikkbesøk til England

Under årets NNBA 2016 (Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse) i sommer ble Nord-Norges beste maskinførerlærling kåret.

Anleggsmaskinen var naturligvis på plass og dekket begivenheten, hvor Petter A. Steen (19) fra Harstad gikk av med seieren. Petter tok fagprøven i august, og fikk etter endt lærlingtid jobb hos Harstad Maskin hvor han til vanlig kjører en 15 tonns gravemaskin.

Petter A. Steen i dyp konsentrasjon under gravemaskindelen av konkurransen. (Foto: Arne Berg).

Petter A. Steen i dyp konsentrasjon under gravemaskindelen av konkurransen på NNBA. (Foto: Arne Berg).

Omvisning på Cat-fabrikken

Førstepremien i konkurransen, som ble arrangert av Pon Equipment, var et fabrikkbesøk til Caterpillar Visitor & Training Center (VTS) i Leicester, England. Petter Steen var dermed på tur i slutten av november sammen med 25 Pon-kunder.
På Caterpillar VTS var det guidet tur inne på Caterpillarfabrikken. Det var også produktopplæring og prøvekjøring av flere gravemaskiner, hjullastere, telehandlere og skidsteer.

Annonse

– På fabrikken lager de flere av kompaktmaskinene til Cat, blant annet hjullaster 906-918M som er maskiner vi selger mye av i Norge. Dette er maskiner fra 5,7 til 10 tonn, forklarer Stian Zachariassen i en pressemelding fra Pon Equipment. Han er produktsjef for alle kompaktmaskiner i Pon Equipment, og var også med som reiseleder på turen.

Kuleste maskinen

– Det var kompisen min som meldte meg på konkurransen, så jeg ble ganske overrasket da jeg vant, uttaler Petter i pressemeldingen. Han var fornøyd med fabrikkbesøket, og syntes det var interessant å se hvilke nyheter som kommer fra Cat.

Petter Steen på plass på Cat-fabrikken i Leicester. (Foto: Pon Equipment).

Petter A. Steen på plass på Cat-fabrikken i Leicester. (Foto: Pon Equipment).

Han syntes også det var interessant å se på hvor mye forskjellig tilleggsutstyr man kan få til anleggsmaskinene, og da spesielt det utstyret som vi ikke ser så mye til i Norge

– Den kuleste maskinen som ble vist frem var Cat-traktorgraveren. Dette er fordi det er en maskin vi ikke har så mange av i Norge, forteller en fornøyd Petter. Likevel er det en hjulgraver som står øverst på ønskelisten hans.