Stor Bell-ordre til stor vindpark

Dette er den første Bell B40E i Norge. Syltern har bestilt ti av dem til kjempejobben Roan Vindpark.

FOSEN: Johs. J. Syltern AS er midt i en kjempejobb med bygging av infrastruktur til Norges største vindpark; Roan på Fosen.

Nå har ledelsen i selskapet signert en stor ordre på Bell-dumpere som skal flytte stein i dette prosjektet.

Annonse

Første i E-serien

Bell B40E

Den første Bell B40E i Norge, på demo hos Syltern. (Foto: Nasta AS)

Nærmere bestemt ti Bell B40E rammestyrte dumpere. Det blir de ti første av den modellen her i landet.

Maskinene har det importør Nasta kaller «fullfjæring» (Comfort Ride). De leveres med 12,8 liters Mercedes Benz motor på 380 kW / 516 hk og steg 4-teknologi. Kassevolumet er på 24 kubikkmeter uten baklem, og nyttelasten er på 39 tonn.

Levering

Sylterns brakkerigg på Reppkleiva

KONTRAKTSSIGNERING: F.v. selger Trond Viktor Meland i Nasta AS, daglig leder Øystein Syltern og prosjektleder Frank Syltern i Johs. J. Syltern AS. Her ved brakkeriggen på Reppkleiva ved Roan. (Foto: Nasta AS)

– De to første maskinene leveres allerede denne uka, sier salgssjef Lars Engmark i Nasta AS.

Kontrakten på Roan Vindpark er den største kontrakten i Sylterns historie. Og den foregår rett rundt hjørnet hjemmefra.

Jobben innebærer etablering av ca 50 km internveier med kabelgrøfter, fundamenter til samtlige 71 turbiner og tilhørende oppstillingsplasser for montasjekraner, to trafobygninger og ett servicebygg.

Vi besøkte prosjektet i en tidlig fase på sensommeren, mens det foregikk bygging av seks meter brede adkomstveier. Utover våren og sommeren 2017 blir det opp mot 100 mann i sving på det meste.

Nesten døgnet rundt

– Dette er en spesiell jobb som skal utføres nesten døgnkontinuerlig, med korte frister, sier adm. direktør Øystein Syltern i Entreprenør Johs. J. Syltern AS.

Når de nå satser på Bell og Nasta, så er det i følge pressemeldingen fra Nasta basert på erfaringer.

– Vi har mer enn 10 års erfaring med Bell og Nasta. Driftssikkerheten til dumperne var det som gjorde utslaget denne gangen. Vi kunne ha valgt et rimeligere alternativ, men gikk for Bell B40E. Det er en dumper som garantert vil fungere godt når vi skal bygge infrastruktur til den foreløpig største vindparken i Norge, sier Øystein Syltern i en pressemelding fra Nasta.

Godt fornøyd

Nasta-sjef Tom Johansen er godt fornøyd med tilliten fra Fosen-entreprenøren.

– Johs. J. Syltern AS er en framtidsrettet og solid familiebedrift med eiere og ledelse som har «skoa på». I dette tilfellet vet vi at det ble lagt stor vekt på HMS, og spesielt sikkerhet for fører. På dette punktet er Bell Equipment, som den eneste rene dumperprodusenten i markedet, best i klassen. En leveranse som dette krever service hele døgnet og hele uka. Det er krevende og spennende på en gang. Vi gleder oss og ønsker Syltern lykke til med jobben på Roan, sier Tom Johansen.