Siste 365 hogstaggregat fra Komatsu

Dette er det siste 365 hogstaggregatet som noen gang lages av Komatsu Forest. Det er nå på vei til Norge. Nå kommer en ny og bedre erstatter: C123.

Hogstaggregatet 365 har lenge vært et fast tilbehør på Komatsu 931 hogstmaskiner. Nå er det slutt.

– Dette er den siste 365-en. I forrige uke la våre dyktige montører siste hånd på aggregatet. Nå sendes det til Norge, skriver Komatsu Forest AB på sin Facebook-side.

Annonse

C123 lansert i vår

Fra nå er det erstatteren C123 som gjelder. Det nye hogstaggregatet ble lansert da Komatsu Forest inviterte kunder og gjester til et stort event i sist vår. (Fortsetter under videoen.)

Mer produktivt

Nye C123 sies å være mer produktivt enn forgjengeren. De viktigste årsakene til det:

  • Materulledesignet. Konkave ruller gir maks antall pigger i kontakt med stokken. Det gir bedre matekraft, lavere forbruk og mer pålitelig måling.
  • Sagenheten. Garantert riktig sagehastighet gjennom hele stokken. Null fare for at kjedet går for fort, og dermed mindre fare for kjedeskudd og sprekker.

Bratt terreng

– Også et godt valg for bratt terreng. Det robuste rammedesignet og ekstra stor tiltvinkel opprettholder produktiviteten uansett, sier Komatsu Forest i en pressemelding.

Hogstaggregatet C123 kan også leveres med en ”multi-tree accumulator”, som skal gjøre det mulig å bruke aggregatet til flere typer hogst.

Bedre smøresystem

Hogstaggregatet C123 sies å være snillere mot miljøet enn forgjengeren. Det kan nemlig kobles til smøresystemet Eco-GLS.

Det skal minimere ”oljetåken” som omgir maskinen i arbeid, mens smøringen likevel ivaretas med mindre og mer nøyaktige mengder smøremidler.

Det er godt for skogen som skal stå i igjen, og for maskineieren som slipper unna med mindre rengjøring av maskinen.