Anleggsløft på Saggrenda

Ny klasse og nye maskiner til Kongsberg vgs., Saggrenda.

Anleggsmaskinen har tidligere skrevet om at det skulle opprettes en ny klasse for Vg2 Anleggsteknikk ved Kongsberg videregående skole, Saggrenda. Klassen er nå opprettet, og skolen også fått midler til innkjøp av nye maskiner. Dette ble nylig markert med brask og bram ved skolen.

Stein Egil Ødegård, daglig leder i OKAB Buskerud, Vestfold og Telemark, er strålende fornøyd med at bransjen blir hørt. (Foto: Jørn Søderholm).

Stein Egil Ødegård, daglig leder i OKAB Buskerud, Vestfold og Telemark, er strålende fornøyd med at bransjen blir hørt. (Foto: Jørn Søderholm).

2 millioner

Elevene fra alle tre klassene var tilstede på markeringen. Det samme var ledelsen ved skolen, representanter fra de store lokale entreprenørene, fra MEF og OKAB, og fra maskinleverandørene.

Annonse

– Skolen fikk nesten to millioner kroner fra Buskerud fylkeskommune til å kjøpe maskiner for. Dermed kunne det investeres i både en Hydrema dumper (912D 2006-modell) og en splitter ny Volvo gravemaskin (ECR 88D), forteller Stein Egil Ødegård, daglig leder i Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB) i Buskerud, Vestfold og Telemark.

– Det er også litt penger igjen, som antageligvis skal brukes til å kjøpe inn en simulator.

F.v.: Pål Høiback (Isachsen Anlegg), Jan Hytten (OKAB), Jørn Carsten Evensen (regionsjef MEF Region Sørøst), Ann-Therese Kristoffersen (styreleder MEF Buskerud) og Jon Ølstad (Volvo Maskin). Delvis skjult bak til venstre: Jan Myrvang ved opplæringskontoret, Terje Grimsgård og Ingar Lia ved Kongsberg videregående skole. (Foto: Stein Egil Ødegård).

F.v.: Pål Høiback (Isachsen Anlegg), Jan Hytten (OKAB), Jørn Carsten Evensen (regionsjef MEF Region Sørøst), Ann-Therese Kristoffersen (styreleder MEF Buskerud) og Jon Ølstad (Volvo Maskin). Delvis skjult bak til venstre: Jan Myrvang ved opplæringskontoret, Terje Grimsgård og Ingar Lia ved Kongsberg videregående skole. (Foto: Stein Egil Ødegård).

Et løft

– Det er jo artig for oss som bransje at vi har klart å få med politikerne på dette. Det var i utgangspunktet motstand mot å opprette ny klasse, og det satt langt inne å få bevilget penger til maskininnkjøp. Men når hele anleggsbransjen, med leverandører, skolen og bransjeorganisasjonen har gått sammen, har det gitt resultater. Skolen har i tillegg fått 75.000 kroner per klasse i driftsmidler, som skal gå til maskinvedlikehold, diesel, smøremidler etc., samt drifting av klassene og sertifisering. Alle er kjempefornøyde og dette er et løft ikke bare for skolen men for hele anleggsbransjen i regionen, slår Ødegård fast.