Brev til DiBK

Kjære DiBK. Takk for sist.

Takk for at dere har funnet ut at det nye området ”landskapsutformring” må gjøres av anleggsgartnere. Vi har lurt litt på det der. Busker, trær og gressplener passer nok best for dem.

Noen sa at landskapsutforming også er småveier, steinmurer og sånt. De tar nok feil. Vi er jo ganske flinke med det fra før, og dere vil vel ikke ta jobbene fra oss..? :)

Annonse

Ute på landet og på øyene langs kysten kan jo folk bygge grøntområder og idrettsplasser selv. Der er det ikke så mange anleggsgartnere over alt, men folk er jo vant til å klare seg selv. Så kan vi som er i nærheten hjelpe dem med graving og sprengning. Det er vi vel fortsatt godkjent til å gjøre…?

Gutta vi har ansatt kan sikkert hjelpe folk med å bygge steinmurene og småveiene på fritiden sin, siden de likevel kan det.

Vi hørte om noen som hadde startet et nytt firma, og ikke fikk godkjenning på landskapsutforming, selv om de har samme utdannelse og kunnskap som oss. Men det gjør ikke så mye. Hva skal de starte nytt firma for? Det blir jo bare konkurrenter til oss som er her fra før.

Har du forresten hørt den om han som endret firmaet sitt fra ENK til AS? Fikk avslag han også, selv om det er samme godkjente mann. Nytt organiasjonsnummer var den eneste forskjellen! Ha ha, den var god! :D

Kan du også en vits?

Men du, DiBK: Hva er forskjellen på grunnarbeid og landskapsutforming egentlig? Hvis man bygger en vei eller graver ut en stor tomt, så former man jo landskapet. Eller? Når den flinkeste karen i firmaet setter opp en stor og flott steinmur, er det grunnarbeid eller landskapsutforming?

Det finner dere sikkert ut snart. Nå må vi gå ut å jobbe. Takk for at dere jobber så hardt for at vi skal bli en sterk, sunn og seriøs anleggs- og byggenæring.

Hilsen anleggsentreprenørene i Norge.