Alkolås på anleggsmaskinen

Som første større norske entreprenør installerer Baneservice alkolås på sine anleggsmaskiner.

Rundt hundre ansatte i Baneservice har sertifikat for anleggsmaskiner som gravemaskiner, dumpere, hjullastere, skinnegående arbeidsmaskiner og egne lokomotiver. Nå installerer entreprenøren alkolås på alle maskinene. Dette skriver Aftenposten i en artikkel.

Først i Norge

– Så vidt jeg vet er vi først ute blant entreprenører i Norge, sier direktør Ingvild Storås i Baneservice til Aftenposten.

Annonse

Ifølge Storås vurderer flere norske entreprenører å innføre alkolås. I Sverige er dette utbredt. Der har blant andre Skanska, NCC, Veidekke og Tvärbanan Stockholm tatt i bruk alkolås.

MEF positive

– Dette er positivt. Alkolås er ett av flere gode tiltak for å trygge sikkerheten på arbeidsplasser. Det jobber vi kontinuerlig for å få til, sier sjeføkonom i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Stein Gunnes, til Aftenposten.