Felleskjøpet har solgt sin første CAT-maskin

Nå i mars trådte avtalen mellom Pon Equipment og Felleskjøpet Agri i kraft. En uke senere var det første salget gjennomført.

Avtalen mellom Felleskjøpet og Pon Equipment omfatter i hovedsak salg og service av Caterpillar gravere opp til og med 8 tonn, og hjullastere under 10 tonn.

Teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr vil også være tilgjengelig i Felleskjøpets sortiment.

Annonse

Bredere tilbud

– Med denne satsningen bredder vi tilbudet til våre kunder. Caterpillars produkter passer veldig godt inn i vårt sortiment, sier Frode Dahl i en pressemelding fra Felleskjøpet.

Han er direktør i maskinavdelingen i Felleskjøpet Agri.

Bonde og maskinentreprenør

Kombinasjonen bonde og maskinentreprenør er ikke uvanlig.

Dette er et viktig grunnlag i samarbeidet for begge virksomhetene. Målet er å kunne tilby et komplett utvalg og samtidig styrke kundefordelen ved å handle med Felleskjøpet.

– Mange av våre landbrukskunder jobber også som småentreprenører. Med Cat-maskiner i sortimentet styrker vi i tillegg vårt tilbud innen segmentet park og anlegg, sier Dahl.

Drift og vedlikehold

Første kunde på blokka til Felleskjøpet er Tobb Eiendomsservice AS i Trondheim. Virksomheten leverer vaktmestertjenester til Midt-Norges boligbyggelag og investerte i en Cat 907 HF hjullaster med planeringsskuff.

– Vi var på jakt etter en leddstyrt, robust og allsidig maskin som møter vårt brede behov, som blant annet snømåking og vedlikeholdsarbeid, sier daglig leder Ole Martin Uglem i TOBB Eiendomsservice AS.

Maskinen er levert med en treårig serviceavtale og ble leaset for en femårsperioden gjennom Landkreditt Finans.

Dialog med flere

– Det er selvfølgelig gøy å sikre den første Cat-kontrakten, sier Ove Almås, som er Felleskjøpets maskinselger i divisjonen Park og Anlegg i Trondheim.

Han er allerede i dialog med flere andre interessenter, og opplever at Cat-maskinene kompletterer maskinsortimentet og gjør Felleskjøpet enda mer attraktiv mot nye kundegrupper.

– At Caterpillar nå er tilgjengelig gjennom Felleskjøpet var avgjørende for valget. Vi har vært kunder siden 2005 og kombinasjonen av god service, en god avtale rundt innbytte og selve maskinen gjorde valget enkelt.

Vi har derfor store forventninger til funksjonalitet, driftssikkerhet og service, sier Uglem.