Felleskjøpet skal selge Cat

Felleskjøpet Agri skal selge og drive service på Cat kompaktmaskiner.

I midten av januar signerte sjefene i Felleskjøpet Agri og Pon Equipment en avtale om salg og service.

Kvitter seg med Kina-maskiner

Felleskjøpet Agri kvitter seg med salget av de kinesiske Yuchai gravemaskinene.

Annonse

I stedet skal de selge Caterpillar kompakte gravemaskiner opp til åtte tonn og hjullastere opp til ti tonn. I tillegg får Felleskjøpets selgere tilgang å selge brukte maskiner opp til 35 tonn fra Pons bruktlager.

Felleskjøpet Agris verksteder skal drive service på Cat-maskiner.

Stor salgsstab

Avtalen utgjør en formidabel styrking av salgskapasiteten på de små Cat-maskinene. Staben på 55 maskinselgere hos Felleskjøpet Agri er større enn den samlede eksisterende salgsstaben hos Pon, Nasta og Volvo.

Kompaktmaskiner utgjør ca. 50 prosent av det totale markedet for anleggsmaskiner i Norge. Pon Equipment har siden 2010 investert betydelige ressurser i dette segmentet mot entreprenørbransjen.

Viktigste avtale

Erik Sollerud og Frode Dahl

Erik Sollerud (t.v.) i Pon Equipment AS og Frode Dahl i Felleskjøpet Agri AS er fornøyd med ny avtale. (Foto: Jørn Søderholm)

– Dette er den viktigste avtalen vi har inngått siden jeg begynte i Pon, sier administrerende direktør Erik Sollerud i Pon Equipment AS.

Felleskjøpet Agri er storfornøyd med å få selge premiummerket Caterpillar.

­– Denne avtalen føyer seg inn i en viktig strategisk satsning hvor vi har til hensikt å skaffe kundene våre viktige anleggsmidler. Caterpillar sine produkter passer veldig godt inn i vårt sortiment, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Bønder på anlegg

– Med denne avtalen tar vi steget inn i et voksende markedssegment. Mange bønder og landbruksentreprenører har et bein inn i lokal anleggsvirksomhet.

– Et strategisk samarbeid med landbrukets desidert største aktør er en viktig milepæl i vårt arbeid med å bli markedsleder i Norge. Med Felleskjøpets kompetanse og ekspertise på landbrukssegmentet samt park og anlegg, vil kunden bli håndtert på best mulig måte, sier Erik Sollerud.

Gravere og hjullastere

Hovedfokus vil være på gravemaskiner opp til og med 8 tonn og hjullastere under 10 tonn.

I tillegg vil teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr til disse maskinene være tilgjengelig i Felleskjøpets sortiment.

– Felleskjøpet har kunder som vi ikke kjenner så godt. Med sine sterke merkevarer og kompetanse innen landbruket vil vi utfylle hverandre og gi flere kunder tilgang til bransjens beste kompaktmaskiner, sier Sollerud.

Ikke traktor hos Pon

Pon Equipment skal ikke selge eller drive service på John Deere traktorer eller andre av Felleskjøpet Agris produkter, ut over å formidle salgsmuligheter videre til Felleskjøpet Agris selgere.

Avtalen gjelder mellom Pon Equipment og Felleskjøpet Agri. Felleskjøpet Rogaland og Agder står utenfor Agri, og er ikke berørt av avtalen.