Forrykende anleggsmaskinsalg i 2015

Det lå an til å bli et nytt rekordår for anleggsmaskinsalg, men 2015 måtte så vidt se seg slått av toppåret 2007.

– Vi lurte lenge på om det ville bli ny rekord, men det holdt ikke helt inn, forteller fagsjef i Maskingrossisternes Forening (MGF), Njål Hagen.

Totalt ble det solgt 4152 anleggsmaskiner i 2015, noe som var skarve 23 færre enn i rekordåret 2007, og en solid annenplass siden MGF startet registreringen av maskinsalg.

Annonse

– Det er som kjent høy aktivitet i bransjen for tiden, både på vei og bane, så dette var omtrent som forventet. I tillegg var 2015 et Vei og Anlegg-år, noe som også pleier å dra opp salgstallene litt, forklarer fagsjefen.

Fagsjef i MGF, Njål Hagen, redegjorde for maskinsalget i 2015. (foto: Runar F. Daler).

Fagsjef i MGF, Njål Hagen, redegjorde for maskinsalget i 2015. (foto: Runar F. Daler).

Maskinregisteret lanseres i juni

Det mye omtalte Maskinregisteret ble, etter flere års arbeid, lansert med brask og bram under Vei og Anlegg 2015. Anleggsmaskinen dekket dette grundig. Nå viser det seg at registeret likevel ikke er operativt. Ennå.

– Det har dessverre tatt lengre tid enn vi trodde å få dette på lufta. Blant annet har det vært noen tekniske utfordringer i forbindelse med bank-ID-løsningen. I tillegg har selve uttestingen vært mer tidkrevende enn antatt. Det er viktig at alt er helt i orden når vi starter opp, og det vil etter alle solemerker skje i juni i år, sier MGF-sjef Anita Hall.